GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 11. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Tragedija za vreme izbora u Novom Pazaru

Ubijen kandidat za odbornika

Ruždija Durović, kandidat za odbornika Koalicije Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina je ubijen, a njegov bratanac Sulejman ranjen. Ubice pobegle prema Kosovu

NOVI PAZAR - Kandidat za odbornika Koalicije Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina, Ruždija Durović ubijen je juče oko 16.30 časova dok je njegov bratanac Sulejman teško ranjen ispred biračkog mesta broj 74 u Novom Pazaru, javljaju agencije. U napadu je povređen još jedan glasač, čiji identitet nije poznat. Beti je potvrđeno da je "jedno lice" preminulo na hirurškom odeljenju novopazarske bolnice.

Generalni sekretar Koalicije Lista za Sandžak Nermin Bejtović rekao je agenciji Beta da je Durović bio kandidat te koalicije za odbornika novopazarske skupštine na lokalnim izborima. Policija je blokirala to biračko mesto i nije dozvoljavala prilaz.

PREDSEDNIK SRBIJE POZVAO NA SMIRIVANJE STRASTI

Predsednik Srbije Boris Tadić, oglasio se povodom ubistva kandidata za odbornika u Novom Pazaru i pozvao je juče lidere i aktiviste političkih partija i sve građane Novog Pazara na smirivanje strasti. On je poručio da izbori nisu razlog da se ugrožavaju životi ljudi i bezbednost svih građana i pozvao je na momentalni prekid nasilja i uspostavljanje mira, saopštila je Pres služba predsednika Srbije. "Svi imamo odgovornost da sačuvamo mir i pre svega živote svih građana", rekao je predsednik Srbije.

Prema broju postavljenih markera odmah posle ubistva, može se zaključiti da je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja. Prema prvim informacijama, na ljude koji su se nalazili ispred glasačkog mesta, pucano je iz automobila u pokretu.

Kako je javila televizija B92, pucnjavi je prethodio sukob pripadnika i simpatizera dve najjače stranke u Novom Pazaru, Liste za Sandžak na čijem čelu se nalazi dr Sulejman Ugljanin i Sandžačka demokratska partija sa Rasimom LJajićem na čelu. Najpre je došlo do koškanja, kao što je već bilo u toku dana, ali se sukob pretvorio u tuču, a potom i u pucnjavu u kojoj je stradao Durović. Napadači su navodno identifikovani, oni su u bekstvu a krenuli su ka Kosovu, javila je televizija B92. Policija nije izdala zvanično saopštenje o ubistvu. Ruždija Durović je iza sebe ostavio suprugu i četvoro dece.

Sandžačka demokratska partija, na čijem čelu je Rasim LJajić, posle pucnjave povukla je svoje predstavnike sa biračkih mesta, potvrdio je agenciji Beta portparol SDP-a Mirsad Jusupović.

Lider SDP i Koalicije Zajedno za Novi Pazar, Rasim LJajić izjavio je Tanjugu da žali zbog incidenta, ali je negirao da pripadnici njegovog obezbeđenja i on lično imaju bilo kakve veze sa pucnjavom.


vesti po rubrikama

^politika

Tragedija za vreme izbora u Novom Pazaru
Srbija na samitu nesvrstanih
Sastanak Kontakt grupe o Kosmetu počinje danas u Sofiji
U Crnoj Gori juče održani izbori za prvi parlament nezavisne države
 


     


FastCounter by LinkExchange