GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Orgijanje huligana u gradskom parku u Vranju

Okrenuli Borin spomenik

VRANJE - Nepoznati vandali preksinoć su u gradskom parku okrenuli za 180 stepeni spomenik velikom srpskom književniku Borisavu Stankoviću, ali ga, srećom, nisu oštetili.

Policija se do sada nije oglasila, a pretpostavlja se da je spomenik okrenula poveća grupa pijanih izgrednika koji se, naročito u dane vikenda, okupljaju i napijaju u gradskom parku. Čudno je kako im je pošlo za rukom da pomere spomenik tvorcu "Koštane", "Nečiste krvi", "Tašane", "Uvele ruže" i drugih antologijskih dela srpske književnosti, kada je on bio dobro pričvršćen za postament.

I pre nešto više od dve godine nepoznati izgrednici su u gluvo doba noći oskrnavili spomenik, tako što su ga išarali raznobojnim grafitima. Uprkos tome što je gradski park, koga održava ovdašnje Javno komunalno preduzeće "Komrad", dobro osvetljen nesalomljivim svetiljkama i odnedavno ima čuvara prestupnici i dalje divljaju i lome klackalice, ljuljaške i druge dečije rekvizite, ali i klupe, kante za smeće i sadnice.

Portparol "Komrada" Nela Cvetković ističe da je zaprepašćena novim orgijanjem pijanih mladića. - Zaista mi nije jasno šta to nagoni mlade ljude da tako nešto čine. Gotovo svakog vikenda u parku obesni mladići po nešto polome i zbog toga naše preduzeće trpi znatnu materijalnu štetu. Trenutno imamo samo jednog čuvara parka koji nije u mogućnosti da radi 24 sata i nadzire sve javne zelene površine u gradu - objašnjava Nela Cvetković.

Spomenik Bori Stankoviću koji je svojevremeno izradio vajar Slavko Šoša otkriven je 7. septembra 1954.

Tekst i foto: B. K.


vesti po rubrikama

^vesti

Orgijanje huligana u gradskom parku u Vranju
"Smart 1" na Mesecu
ULCINJ : Salata u solani