GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Finalnim takmičenjima okončani 21. "Dani piva" u Zrenjaninu

Litru "tečnog hleba" iskapio za 5,3 sekunde!

Titulu najbržeg pivopije osvojio Martin Kajtazi iz Bačke Palanke. U ženskoj konkurenciji najuspešnija Snežana Stankov

ZRENJANIN - Finalnim takmičenjima u brzom ispijanju "tečnog hleba" i što dužem držanju pune litarske krigle, kao i koncertom sastava "Crvena jabuka", preksinoć je završena 21. po redu zrenjaninska manifestacija "Dani piva". Titulu najbržeg pivopije ove godine poneo je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke, pošto je litar piva uspeo da popije za 5,3 sekunde. Daleko za njim našao se drugi finalista Erne Palatinuš iz Zrenjanina koji je litarsku kriglu iskapio za 11,5 sekundi.

SKINUTE TABLICE

Nepoznata osoba, ili više njih, skinula je registarske tablice sa oznakama Zagreba, sa kombija parkiranog u centru Zrenjanina, kojim su se u ovaj grad dovezli članovi "Crvene jabuke".
Menadžer sastava Drago Buljević kaže da Žera i ostali članovi benda ovaj slučaj ne smatraju nacionalističkim, već huliganskim ispadom i da su sa lepim utiscima otišli iz Zrenjanina. Incident sa skidanjem tablica prijavljen je zrenjaninskoj policiji koja je muzičarima izdala potvrdu uz koju su juče ujutru napustili grad.

I DORIS PAK NA "PIVARIJADI"

Grad na Begeju, za vreme "Dana piva", posetila je predsednica delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Doris Pak, koja u Srbiji boravi povodom međunarodne konferencije "Uloga pograničnih regiona u procesu evropskih integracija". Zajedno sa predsednikom Skupštine Vojvodine Bojanom Kostrešom ona je prisustvovala koktelu u Gradskoj bašti.
Osim nje, u bašti skupštinskog zdanja našla su se i dva republička ministra - za privredu i lokalnu samoupravu, Predrag Bubalo i Zoran Lončar, gotovo kompletna pokrajinska vlada na čelu sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem, kao i niz privrednika, glumaca, sportista...

U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila Zrenjaninka Snežana Stankov. Ona je pola litre piva ispila za 5,02 sekunde, i time pobedila svoju sugrađanku i prijateljicu Draganu Šimon.

- Nisam se nešto posebno pripremala za ovo nadmetanje. Prvi put se takmičim i zaista sam iznenađena pobedom. Prijavila sam se samo zato da bi mojoj drugarici Dragani pravila društvo - rekla nam je pobednica, uz napomenu da ponekad popije pivo, i to kada je u društvu.

U trećoj "pivskoj disciplini", držanju pune litarske krigle pod pravim uglom, za šampiona je proglašen Nenad Cvijan iz Kikinde. Cvijanu je pošlo za rukom da kriglu drži 4,35 minuta, dok je njegov protivkandidat Nikola Kovačev iz Zrenjanina ostvario vreme od 4,14 minuta.
Organizatori ovdašnjih "Dana piva" - Skupština opštine i Turistička organizacija opštine Zrenjanin - obezbedili su najboljim takmičarima novčane nagrade, pa se Kajtazi kući vratio bogatiji za 50.000, a Stankovljeva i Cvijan za 30.000 dinara.

Subota je bila rezervisana i za izbor mis Dana piva. Laskavu titulu ponela je Sanja Valentić iz Inđije, koju su članovi žirija, u konkurenciji od 21 devojke, izabrali kao najlepšu.
Poslednje veče ovdašnje "pivarijade", inače, proteklo je više nego slavno. Ogroman broj posetilaca, najveći u proteklih deset dana, slivao se ulicama Zrenjanina, a ubedljivo najveća gužva bila je oko glavne bine, na Žitnom trgu, na kojoj je nastupio Dražen Žerić Žera i ostali momci iz benda "Crvena jabuka". Publika je zajedno sa ovim muzičarima pevala hitove "Dirlija", "Bježi kišo s prozora", "Bacila je sve niz rijeku" i ostale, da bi se posle nastupa Sarajlija preselila na neki od pivarskih štandova i do kasno u noć nastavila da derneči.

Tekst i foto: K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Finalnim takmičenjima okončani 21. "Dani piva" u Zrenjaninuz
Ni Kikinđani nisu imuni od nasilja u porodici
Neizvestan početak nastave u Gimnaziji "Isidora Sekulić"
 


     


FastCounter by LinkExchange