GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Dragan Velić novi predsednik SNV

BEOGRAD - Na sednici Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, održanoj juče na Brezovici, za novog predsednika je izabran Dragan Velić, doskorašnji predsednik Izvršnog odbora SNV.

U izjavi za Glas, neposredno po završetku sednice, Velić je rekao da je Srpsko nacionalno veće Kosova preraslo u stranku. Prema njegovim rečima stranka je juče ujedno i zvanično registrovana.

Novoizabrani predsednik SNV-a kaže za Glas da da su juče izabrani i novi članovi Izvršnog odbora stranke.
Na sednici je razmotrena bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji, a razgovarano je i o nedavnoj poseti vladike Artemija Vašingtonu.

- Ovo je bilo redovno zasedanje i mi smo pored pomenutih pitanja, u zaključku sa sednice, izneli naše stavove o još nekim pitanjima koja su od vitalnog interesa za Srbe na Kosmetu. Jedna od tema bila je i najavljeni popis stanovništa na Kosmetu, za koji smatramo da je u uslovima potpune nebezbednosti i kršenja ljudskih prava apsolutna farsa. Smatramo da bi svaki popis koji bi se na Kosmetu obavio bez učešća države Srbije bio kršenje Rezolucije SB UN 1244 - istakao je Velić.

Jučerašnjoj sednici, koja je sazvana u dogovoru i sa blagoslovom episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog, gospodina Artemija, prisustvovali predstavnici svih odbora SNV .

B.R.


vesti po rubrikama

^politika

Ministar finansija u Briselu razgovara o realizaciji "paketa plus"
Dragan Velić novi predsednik SNV
Srbi iz Gračanice i dalje bez krova
Premijer Koštunica otvorio završno takmičenje trubača u Guči
Romi najugroženiji, Crnogorcima status posle Saveta
 


     


FastCounter by LinkExchange