GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Mačevanje uskoro u beogradskim osnovnim školama

Beogradski osnovci pored košarke, fudbala, rukometa ili odbojke imaće prilike da ove godine u svojim školama nauče prve korake i osnove savremenog sportskog mačevanja. Naime, Skupština grada podržala je i prihvatila projekat Mačevalačkog saveza Beograda - "Omasovljenje mačevanja u školama". Planove za predstojeću godinu i način rada sa decom, Savez je promovisao u subotu, u Sportskom centru "Kovilovo".

- Veoma smo zadovoljni činjenicom da smo dobili zvaničnu podršku, jer su nadležne institucije prepoznale značaj mačevanja za pravilan razvoj dece - kaže Vesna Krejović-Barbulović koja vodi projekat. Ona dodaje da je mačevanje veoma važno i za sticanje samopouzdanja.

- Angažovanjem svojih telesnih, ali i emotivnih i intuitivnih potencijala, deca razvijaju eleganciju, samopouzdanje i uče da prepoznaju sebe kao dobitnika - objašnjava Vesna Krejović-Barbulović, jedna od najuspešnijih jugoslovenskih reprezentativki u disciplini floret.
Kao poseban kvalitet ovog projekta treneri Mačevalačkog saveza ističu činjenicu da će biti obuhvaćene i osnovne škole i iz prigradskih opština - Surčina, Dobanovaca i Jakova, a nadaju se da će im se pridružiti i osnovci svih beogradskih opština.

Mali mačevaoci su na treningu pokazali veliko znanje i posvećenost ovom sportu. Svi su saglasni da ih mačevanje čini "posebnim" među svojim drugovima, ali i u sopstvenim očima.
- Ovaj sport je savršen! Zahteva koordinaciju, podstiče razmišljanje, a njegovu pravu lepotu mogu da upoznaju samo oni koji ga treniraju. Mačevanje se "oseća", to ne može jednostavno da se objasni - kaže četrnaestogodišnja Valentina, dok sa floretom u ruci stoji u elegantnom stavu iskusnog mačevaoca.

S. Č.


vesti po rubrikama

^Beograd

Budžeti opština Vračar i Savski venac nesrazmerno mali u odnosu na poreska davanja
Provera zdravlja na Adi Ciganliji
Akcija Glasa : Biramo najbolji restoran u gradu
Bez dodele crvene i crne plakete za avgust
Na Trgu Republike u subotu održana Deveta beogradska rolerijada
Mačevanje uskoro u beogradskim osnovnim školama
 


     


FastCounter by LinkExchange