GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Na Trgu Republike u subotu održana Deveta beogradska rolerijada

Velika žurka na koturaljkama

Najzanimljivija je bila porodična trka "Čipsi", u kojoj su učestvovali roditelji sa decom

Više od hiljadu ljubitelja modernih "koturaljki" okupilo se u subotu na Devetoj beogradskoj rolerijadi. Mali, veliki i šareni točkovi popularnih rolera krstarili su čitavog dana centralnim gradskim ulicama. Beogradska rolerijada protekla je u znaku dobrog raspoloženja, brojnih posmatrača, a bogami, i još većeg broja takmičara. Lep i sunčan dan izmamio je Beograđane svih uzrasta da pokažu šta umeju da izvedu na dva točka, kako žiriju, tako i znatiželjnim prolaznicima.

Svojim umećem na točkovima posmatrače su najviše zadivili tinejdžeri, koji su ipak veštiji u ovom sportu od odraslih. Brojne vratolomije mladića i devojaka bile su propraćene aplauzima navijača. Pored omladine koja zauzima mesto broj jedan među "rolerašima", kondiciju na zavidnom nivou pokazali su i najstariji Beograđani.

- Takmičim se na rolerijadi već treći put. Prethodne godine vodio sam starijeg sina, dok je ove godine došla i ćerka i takmičićemo se u porodičnoj trci. Nadamo se nekoj nagradi - veselo komentariše Miloš koji sa svojim podmlatkom nestrpljivo čeka da pokaže svoju brzinu i spretnost u vožnji na "dva točka".

Trkom najmlađih - dečaka i devojčica do sedam godina otpočela je ovogodišnja rolerijada, dok su odrasli tek od 19 sati okušali veštinu vožnje rolera. Deca su, u zavisnosti od uzrasta, bila raspoređena u tri kategorije: do sedam godina, između osam i 11 godina i od 12 do 15 godina.
Sportski raspoloženi Beograđani morali su da "prerolaju" deonicu od Trga Republike, preko Vasine ulice, do okretnice na Studentskom trgu, pa istom trasom nazad do Trga. Za neke je to kako reče petnaestogodišnji Luka "mačji kašalj", dok su se drugi vidno zadihali i zarumeneli na cilju.

- Ma vozio sam ja i duže, tamo na Adi... nego je danas jako vruće. Malo ću da odmorim pa ću ponovo da se takmičim - priča nam Igor.
Najzanimljivija je svakako bila porodična trka "Čipsi", u kojoj su učestvovali roditelji sa decom. Tačno u podne startovala je trka za dva člana porodice, deset minuta kasnije vozila su po tri člana, a u 12.20 startovale su porodice sa četiri i više članova. Osnovno pravilo trke bilo je da se članovi jedne ekipe moraju sve vreme držati za ruke. U večernjim satima "odrasli rolerijaši" su se takmičili u Snikers urban jam trci, a nisu izostale ni brojne akrobacije i vratolomije.

Brojni sponzori nagradili su najbolje takmičare.
S druge strane, oni koje ne privlači vožnja rolera, mogli su da se nadmeću u iscrtavanju grafita, dok su se najmlađi posetioci Rolerijade igrali u "gumenim zamkovima" zabavnog parka.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Budžeti opština Vračar i Savski venac nesrazmerno mali u odnosu na poreska davanja
Provera zdravlja na Adi Ciganliji
Akcija Glasa : Biramo najbolji restoran u gradu
Bez dodele crvene i crne plakete za avgust
Na Trgu Republike u subotu održana Deveta beogradska rolerijada
Mačevanje uskoro u beogradskim osnovnim školama
 


     


FastCounter by LinkExchange