GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Akcija Glasa : Biramo najbolji restoran u gradu

Hrana za svačiju dušu i telo

Prava srpska nacionalna kuća, restoran "Madžimilian" je mesto za sve ljubitelje dobre domaće kuhinje

U proteklih mesec dana predstavili smo vam po 10 najzanimljivijih restorana, splavova i kafića u Beogradu, a od dans ćete imati prilike da se upoznate sa lokalima koji su na našu listu dospeli zahvaljujući vašim predlozima. Prvi restoran koji ćemo predstaviti je "Madžimilian".

Kako kaže Milian Vasić, vlasnik ovog lokala koji se nalazi u samom centru grada, u Ulici majke Jevrosime, ovo je prava srpska nacionala kuća.
- Restoran je specifičan po tome što se 75 odsto namirnica koje se koriste za jela u meniju proizvode bez pesticida, na imanjima u okolini Valjeva. Takođe, mi služimo jedinstveni koziji sir koji se pravi specijalno za potrebe restorana, a i hleb koji se ovde služi mesi se svakodnevno - rekao nam je Vasić dok smo se gostili u prijatnom ambijentu restorana "Madžimilian".

Obrok ovde morate početi uz čašicu domaće šljivovice koja se služi uz suvu šljivu punjenu orasima i medom. Onda vam slede velike porcije toplih i hladnih zakuski, uz čvarke, domaći kajmak, sir i svežu salatu. Posebno vam preporučujemo dimnjeni biftek koji se sprema u aromatičnom bilju, a potom začini maslinovim uljem. LJubitelji vina uživaće u bogatom izboru vina iz nekog od desetak poznatih srpskih vinograda, a i povoljne cene će vas prijatno iznenaditi.
Posebna ponuda očekuje porodice koje ovde mogu doći na nedeljni ručak. Očekuje vas švedski sto od 30 različitih jela, koji košta 599 dinara po osobi. Oni koji vole domaći doručak mogu da dođu i probaju nešto sa menija takozvanog "novinarskog doručka", po izuzetno povoljnim cenama.

Atmosfera u restoranu je veoma prijatna i intimna, bez obzira da li ćete sedeti u delu gde se služi, kako kažu hrana za telo, ili u salonu koji je "hrana za dušu". Naime, u salonu možete videti neke od najboljih dela naših proslavljenih likovnih umetnika, od Olje Ivanjicki, LJube Popovića, Vlade Veličkovića do Miloša Šobajića.
Ukoliko želite da se pridružite našoj akciji dovoljno je da pozovete broj 062/ 296-521 ili pošaljete poruku sa svojim glasom.

A. L.


vesti po rubrikama

^Beograd

Budžeti opština Vračar i Savski venac nesrazmerno mali u odnosu na poreska davanja
Provera zdravlja na Adi Ciganliji
Akcija Glasa : Biramo najbolji restoran u gradu
Bez dodele crvene i crne plakete za avgust
Na Trgu Republike u subotu održana Deveta beogradska rolerijada
Mačevanje uskoro u beogradskim osnovnim školama
 


     


FastCounter by LinkExchange