GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 2. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Aktivisti kikindskog LDP "izbombarovali" Šešeljev mega plakat u centru grada

Radikalski vojvoda podvučen belim

Gađanje belom bojom plakata sa likom njihovog zatočenog lidera, radikali prokomentarisali kao potez sitnih duša cirkusa zvanog "Lokalna dečja partija" i zapitali se šta bi bilo kada bi svojih 4.500 članova pozvali da uništavaju propagandni materijal drugih stranaka

KIKINDA - Politički lonac u Kikindi ovih dana ponovo ključa. Razlog nisu afere, nepotizam ili gromoglasno najavljivane velike investicije već akcija aktivista OO LDP koja je razgnevila članove SRS-a, vladajuće stranke u kikindskoj opštini. Čedisti su pre nekoliko dana "izbombardovali" mega plakat predsednika SRS Vojislava Šešelja koji se nalazi u centru grada, na zidu takozvane Slanikine kuće, belom bojom. Članovi najmlađe opozicione stranke najpre su 11. avgusta podneli opštinskoj inspekciji prijavu protiv NN lica koja su zalepila dva ogromna postera sa Šešeljevim likom. Oni su optužili SRS da ne poštuje odluku o oglašavanju i da lepe plakate gde im se prohte. Čedisti ssmatraju da je lokalna samouprava morala da postupi po službenoj dužnosti i ukloni plakate. Pošto se to nije desilo, usledila je akcija "ukrašavanja" plakata sa likom Šešelja koju je OO SRS žestoko iskritikovao. Nikola Lukač, potpredsednik kikindskih radikala, izjavio je da je ta akcija čedista otkrila primitivizam sitnih duša cirkusa zvanog Lokalna dečja partija. On se zapitao šta bi se desilo kada bi SRS svojih 4.500 članova u kikindskoj opštini pozvala da uništavaju propagandni materijal drugih stranaka.

LONDONSKA KONOBARICA

(Ne) simpatije čedista i radikala opšte su poznate ovdašnjoj javnosti. Jedan od poslednjih primera međusobnog vređanja dogodio se na nedavnoj pres konferenciji kada je predsednik opštine dr Branislav Blažić, menadžerku LDP nazvao "londonskom konobaricom". Gavrilova je rekla da je on, u stvari, pokazao koliko prezire svoje birače jer 99 odsto radikalskog biračkog tela čine kuvari, konobari, čistači, metalci i drugi.
- Na neki način sada sam kikindska konobarica jer sam vlasnik jednog kafića. Jesam i londonska, pošto imam britansko državljanstvo. U toj zemlji živela sam 14 godina I radila poslove kojih se ne stidim. Blažić bi u Engleskoj mogao da radi kao hirurg. Kao političar, sumnjam da bi se proslavio - rekla je ona.

- Iako nas je najviše, nikada nam ne bi palo na pamet da pozivamo na vandalizam. Pozivajući građane na delinkvenciju i remećenje javnog reda i mira, čedisti pokazuju za kakvu se demokratiju zalažu. Ruženje fasade na kojoj je slika Vojislava Šešelja dokaz je nedostatka kućnog vaspitanja i morala svih onih koji su organizovali i učestvovali u igri zvanoj nova demokratija destrukcije i nasilja - kazao je Lukač.

Radikalske kritike u OO LDP spremno su dočekali. Smiljka Gavrilov, menadžerka te stranke, ukazala je da je smešno i paradoksalno da ih za vandalizam i agresiju optužuje "stranka koja je odgovorna za mnoge loše stvari u bliskoj prošlosti na prostorima sadašnje i bivše države. Javnost nije zaboravila mahanje pištoljima i pretnje zarđalim kašikama, proterivanja građana iz Vojvodine, ratove, nedolično ponašanje u Skupštini i mnoge druge stvari koje su radili Šešeljevi sledbenici", kazala je Gavrilova i naglasila da su ovom akcijom hteli da stave do znanja da Kikinda nije radikalska prćija jer velik broj građana ne podržava njihovu politiku.

Tekst i foto: S. Urošev


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Aktivisti kikindskog LDP "izbombarovali" Šešeljev mega plakat u centru grada
Evropska unija finansira projekat "Vršački vinogradi"
Završena treća faza kolektora, nastavak na jesen
Zbog radova na susednoj zgradi, porodica Lokić ostala bez doma
 


     


FastCounter by LinkExchange