GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 29. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Foto

Policija je brižljivo pripremala hapšenje osumnjičenih

Direktor uprave policije o spektakularnoj akciji zaplene narkotika

"Poskok" mesec dana
vrebao dilere droge

Otežavajuća okolnost u rasvetljavanju ovog slučaja bila je fleksibilna kriminalna tehnologija i raznovrsnost u izboru kriminalnih metoda

PODGORICA - Spektakularna akcija "Poskok" je logičan i profesionalan sled nastojanja crnogorske policije da otkriva i suzbija organizovani kriminal i hapsi osumnjičene, saopštio je direktor Uprave policije Veselin Veljović, a prenose Vijesti. Veljović je objasnio da je policija u akciji "Poskok", koja je brižljivo pripremana 40 dana, u četvrtak nadomak Tuzi, uhapsila četiri crnogorska i jednog albanskog državljanina i zaplenila ukupno 21,63 kilograma opojnih droga.

U munjevitoj akciji "Poskok" podgorički inspektori su uhapsili Tuzane - braću Leona (33) i Viktora (37) Drešaj, te Maljotu Đurašević (29), Podgoričanina Đorđija Đukića (24), kao i "kurira" iz Skadra Đerđa Pepaja (25), osumnjičenog da je drogu predao crnogorskoj vezi. Petoricu osumnjičenih za šverc droge saslušao je istražni sudija Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović, koji im je odredio pritvor do mesec dana.

- Preduzimajući intenzivne aktivnosti na suzbijanju najtežih oblika krivičnih dela crnogorska policija je, prošlog četvrtka, presekla lanac ilegalne trgovine droge iz Albanije u Crnu Goru. Uspešno sprovedenom kriminalističkom obradom u potpunosti je razbijena ova kriminalna grupa, razjašnjena njena struktura, utvrđene činjenice i okolnosti bitne za procesuiranje krivične prijave.

- Posebno otežavajuću okolnost u rasvetljavanju ovog slučaja predstavljala je fleksibilna kriminalna tehnologija, raznovrsnost u izboru kriminalnih metoda izvršilaca i plansko pripremanje kriminalnih aktivnosti, obeleženo sistemom podele rada - kazao je na prekjučerašnjoj prezentaciji akcije "Poskok" Tihomir Gačević, pomoćnik načelnika podgoričkog Centra javne bezbednosti.

On je naveo da je protiv Leona Drešaja podneta prijava za "neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dok se njegov brat Viktor, osim tog krivičnog dela, sumnjiči i za "nedozvoljenu trgovinu". Pretresom njihove porodične kuće i imanja, pronađen je i oduzet džak sa oko 20 kilograma marihuane, jedan zamotuljak sa 613 grama heroina, 30 paleta piva "marč", digitalna vaga, policijski-maskirni kombinezon, lampa i kapa, osam metaka raznog kalibra, dva automobila "golf 4" i "pežo bokser", kao i dva mobilna telefona.

- Đorđije Đukić osumnjičen je za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i kod njega je pretresom pronađeno i oduzeto oko kilogram heroina, tri kilograma smeše kofeina i paracetamola, 12 metaka raznih kalibara, veći broj pripejd paketa "Moneta", nekoliko saobraćajnih dozvola i registarskih tablica. Za isto krivično delo se sumnjiči i albanski državljanin Đerđ Pepaj.

Maljota Đurašević se, takođe, tereti za "dilovanje droge i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kod njega su pretresom pronađene i oduzete dve lovačke puške i jedan karabin, 144 komada municije različitih kalibara, nož, veći broj telefonskih kartica, tri automobila "mercedes S55", "opel omega" i "golf 4", kao i jedan motocikl "kavasaki" - kazao je Gačević.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Direktor uprave policije o spektakularnoj akciji zaplene narkotika
U saobraćajnim nesrećama za vikend poginulo šest osoba
Tomo Zorić, portparol specijalnog tužilaštva, demantuje glasine
Teretni voz iskočio iz šina u naselju Zelenika