GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 28. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Dodeljene nagrade na 41. filmskim susretima glumaca u Nišu

Gran pri Naisa Petru Kralju

Nagradu "Car Konstantin" dobio je Milan Gutović za uloge u filmovima "Uslovna sloboda" i "Sedam i po", nagradu "Carica Teodora" Nada Šargin za ulogu u filmu "Sutra ujutro". Lazar Ristovski najpopularniji glumac festivala

NIŠ - Glumac Petar Kralj dobitnik je prestižne nagrade 41. filmskih susreta glumaca u Nišu - gran prija Naisa za ulogu Obrada Srećkovića u filmu "Sinovci", saopštila je juče predsednica žirija Snežana Nikšić. Nagradu "Car Konstantin" dobio je Milan Gutović za uloge u filmovima "Uslovna sloboda" i "Sedam i po", "glumac koji godinama neguje žanr komedije i koji je snagom svog talenta ostvario izuzetne uloge koje razgaljuju dušu", navodi se u obrazloženju.

Nagradu "Carica Teodora" dobila je Nada Šargin za ulogu Saleta u filmu "Sutra ujutro", "koja neprikosnoveno dominira ekranom i svojim upečatljivim likom osvaja prostore srpske kinematografije". Povelju za najbolju mušku ulogu dobio je Vuk Kostić za uloge u filmovima "Stvar srca" i "Sinovci", koji je "za prsa iskoračio ispred generacije i koji svojim talentom i izgledom osvaja naša srca".

Povelja za najbolju žensku ulogu pripala je Nadi Macanović za ulogu u filmu "Stvar srca", a nagrade za epizodne uloge dodeljene su Nebojši Glogovcu za ulogu u filmu "Sutra ujutro" i Miri Stupici za ulogu u filmu "Sedam i po". Najuspešniji debitant je Nikola Rakočević koji je na upečatljiv način tumačio lik Mihajla Srećkovića u filmu "Sinovci".

Žiri, u kome su još radili glumica Zlata Numanagić i Božidar Stošić, sve odluke je doneo jednoglasno. Žiri kritike doneo je odluku da za najboljeg glumca proglasi Nenada Jezdića za ulogu u filmu "Sedam i po", a za najbolju glumicu Nadu Šargin za ostvarenu glumačku kreaciju u filmu "Sutra ujutro". Lazar Ristovski je, prema odluci publike, najpopularniji glumac festivala.


vesti po rubrikama

^kultura

Dodeljene nagrade na 41. filmskim susretima glumaca u Nišu
Aleksandar Blatnik, niški karikaturista, poslao radove na konkurs u Iran
Dodeljene nagrade na 12. Sarajevo film festivalu