GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 24. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Svetski prvak u kajaku, Milan Đenadić, skroman momak iz grada

Bez dočeka za šampiona sveta

U opštini Šabac, kažu, tek treba da se organizuje svečani prijem, ali kada se predsednik opštine Miloš Milošević vrati sa godišnjeg odmora. Milan je podelio radost sa porodicom i prijateljima. Svetski šampion je, posle povratka i gostovanja na lokalnoj televiziji, otišao u treću smenu na posao

ŠABAC - Kada je naš četverac u kajaku, na svetskom prvenstvu u mađarskom gradu Segedinu, osvojio prvo zlato za Srbiju, vest je obišla ceo svet. Momak koji je sa prstom na ustima pokušao malo da umiri mađarsku publiku, koja je očekivala da će njihova ekipa biti prva, je Šapčanin Milan Đenadić. Na poziciji tri, snažnim zaveslajima pomogao je svojim drugovima Ognjenu Filipoviću, Draganu Zoriću i Bori Sibinkiću da prvi pređu stazu od 200 m. Takmičilo se 90 ekipa iz celog sveta. Na pobedničkom postolju našla se naša ekipa, a na svečanoj dodeli svirana je, po prvi put, himna Srbije.

Zlatni momci su otišli pravo u Čačak, na poziv Velimira Ilića, gde im je uz trubače priređen doček kakav zaslužuju. Milan Đenadić se u svoj grad, okićen medaljom, vratio tiho, da radost podeli sa porodicom i prijateljima. Šabac, kažu, tek treba da organizuje svečani prijem, ali kada se predsednik opštine Miloš Milošević vrati sa godišnjeg odmora.

Milan je odmah, nakon povratka iz Čačka, i gostovanja na lokalnoj televiziji, otišao u treću smenu, na posao. Bez pompe, skroman, malo je imao vremena za novinare.

NJegovoj medalji najviše su se obradovale kćerkice. Bliznakinje Milica i Nataša su sa mamom Danijelom ostale kod kuće da prate ishod svetskog prvenstva. Kada su čule da je Milan prvak sveta, skakale su od radosti i čekale poziv tate.

- Znali smo da ćemo biti uspešni. Ali, ni sam nisam verovao da ćemo osvojiti zlatnu medalju. U samom finišu, čamac se malo zaljuljao i pomislio sam da smo ostali bez medalje. Ali, kada smo se okrenuli i pogledali reakcije naših kolega i trenera na obali, shvatili smo da smo pobednici-priseća se takmičenja Milan.
Prošlog meseca, Milan se vratio sa Evropskog prvenstva u Češkoj, gde je osvojio drugo mesto u B finalu, u jednosedu na 200 metara. Selektor državne reprezentacije uvrstio ga je u posadu četvoroseda, gde su trijumfovali.

- Bilo je nezaboravno na takmičenju u Segedinu. Prvi put smo čuli našu himnu i to je za mene bio veliki doživljaj - kaže Milan i dodaje da za uspeh najviše duguje kajakaškom klubu "Zorka-kolor" i treneru i predsedniku Miroslavu Aleksiću, ali da iza njegovog uspeha stoji njegov otac Slobodan, kajakaš koji je osvajao medalje na državnim prvenstvima i učestvovao na svetskim takmičenjima. Iskusni nekadašnji trener, a sada sekretar kluba, Slobodan Đenadić je treninge sina počeo kada je imao samo 9 godina. NJegova sestra Jelena, inače, specijalizant hirurgije je, takođe, trenirala kajak i učestvovala na takmičenjima, kao i sestra od strica Sanja Đenadić.

Milan je mlad postao tata i zbog obaveza prema porodici, jedno vreme nije trenirao. Vratio se u formu pre 3 godine, kada je počeo sa treninzima. Bio je prvak države prošle godine u četvercu.
Posle ove pobede, čeka ga novi izazov. U nedelju, na državnom prvenstvu, pokušaće da osvoji zlato u jednosedu. Ako ne bude umoran, učestvovaće i u trci u dvosedu i četvercu. Samo nakon dva dana odmora od svetskog prvenstva Milan Đenadić je ponovo na Savi na treningu za nedeljno takmičenje.

M. Eraković


vesti po rubrikama

^Zapadna Srbija

Opustela planina Čemerno u opštini Kraljevo kao da je kraj sveta
Obezbeđen novac za realizaciju tri projekta u Malom Zvorniku
Svetski prvak u kajaku, Milan Đenadić, skroman momak iz grada
Preteći grafiti na zidu sedišta kraljevačke LDP
   
 


     


FastCounter by LinkExchange