GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 24. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ružica Sokić otvorila 41. filmske susrete u Nišu

NiŠ - Ovogodišnji 41. filmski susreti startovali su skromno jer nijedan od velikana jugoslovenskog glumišta, izuzimajući Ružicu Sokić, koja je otvorila manifestaciju, nije Nišlije udostojio svog prisustva prve festivalske večeri. Među onima koji su izašli na scenu i pozdravili glumce najveće zvezde bili su Svetislav-Bule Goncić, inače umetnički direktor festivala, Milica Milša, Dragomir Čuma i Milenko Zablaćanski. Festival je zvanično otvorila glumica Ružica Sokić koja je poljupcima pozdravila publiku.

- Ne znam koji je rezultat u Beogradu ali ovde je 3:0 za Niš. Zahvaljujem vam na decenijama vernosti i ljubavi. Budite ponosni na vaš grad i festival koji se održava u slavu glumaca. Hvala vam što ste ga sačuvali - rekla je Sokićeva. Legendarna glumica nije propustila da oda počast preminulim kolegama apostrofirajući Zorana Radmilovića.

Svečano otvaranje okončano je vatrometom, nakon čega su usledile projekcije dokumentarnog filma "Vatromet nad Tvrđavom" i ostvarenja "Gde cveta limun žut" Zdravka Šotre.

D. K.


vesti po rubrikama

^kultura

Bora Dugić, pod pokroviteljstvom Glasa, održao koncert na Gružanskim danima
Ružica Sokić otvorila 41. filmske susrete u Nišu