GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 12. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Muzički noćni život u Budvi uzbudljiviji od akcionog filma

Mali mrav skrenuo sa puta

Ma kakav Grad teatar, ne znam ti ja što je to, ajmo, more, da slušamo Halida i Tinu. Tamo bi platio, a ovde je ulaz gratis -raspravljaju se supružnici pred budvanskom folkotekom -kafanom "Sajam".
- A što ćemo s decom, velika je gužva.

- I njih vodimo da vide kako lepo pevači žive. Neću u pozorište ni mrtva. Zaspaću odma'.
A, pred folkotekom, gužva uobičajena, kao i uvek kad gostuju folk "majstori" s prostora bivše Jugoslavije. U budvanskim diskotekama vri kao u košnici od turbo, pop, dens i rok zvuka. Buka je sve veća, a s njom raste i zarada estradnjaka, koji će, kako se procenjuje, za dva meseca zaraditi na budvanskoj rivijeri najmanje pola miliona evra. Naime, ulazak u elitnu diskoteku "Trokadero", kad gostuje Aca Lukas plaća se sedma evra, a kad nastupa Seka Aleksić, dva evra manje, pa izračunajte sami. Pre nekoliko dana, Mina Kostić je, kažu, napravila muzički "dar-mar" i stasom i glasom pošto se mladi svet posebno "pali" na njene hitove. "Oprosti mi srećo, ja sam samo muškarac", "Ona, ona mi je srce slomila", "Cele noći ja na splavu s njom sam bio" i drugi muzički "biseri" svake ponoći odjekuje Budvom, razgolićene plesačice ispred ulaza u diskoteke mame posetioce. Na stolovima podrhtavaju od teror zvuka čaše i flaše skupih pića. Tokom celog dana, duž Slovenske plaže krstare čamci s razglasom, a vapajući glasovi pozivajući turiste da dođu da slušaju Nedu Ukraden, Jelenu Karleušu, Novicu Zdravkovića, Elenu, Halida Muslimovića i naravno - Džeja.

U restoranu folkoteci "Sajam", na šetalištu u Budvi, gde se uvek traži stolica više, najpopularniji je hit "Mali mrav, mali mrav, počeo da luta, pa se šeće niz Ajšine grudi", star bar 25 godina. I, gle, čuda, ulaz je besplatan. "Ne bi bilo loše da svoj 'porše' parkiraš u moju garažu" peva Tina Ivanović, dok muški deo publike lagano tone u trans.
Goca Tržan, već domaća na ovim prostorima, razveselila je "Bumerangom" pre neku noć mlad muzički svet na plažnoj terasi "Starog Trokadera". Ovo je u poslednje dve godine valjda pedeseto gostovanje Tržanove, koja polako, ali sigurno, skuplja parice od primorskih tezgi. Estradna bulumenta željna je brze zarade s mikrofonom u ruci. U restoranu "Vila Manojlović" goste zabavlja Željko Šašić. U ovom lokalu na noge goste s vremena na vreme diže mlađana i anonimna pevačica Nina, a dve lepe promoterke Ivana Rakonjac i Jelena Nikolić iz Beograda ljubaznošću osvajaju muška srca.

Ređaju se melodije, kako kažu estradni stihoklepci, srcem napisane: "Ko te voli, ko te ljubi, s istim pitanjem svako jutro se budim", "Sve ti dajem, litar krvi, samo dođi i spasi me od tuge".
Aktiviran je, posle nekoliko godina pauze, i muzički život u restoranu "Pod lozom". Pevali su prethodnih dana Nino Rešić i Lepa Đorđević, čeka se dolazak Anice. Ređaju se i plakati anonimnih pevačica, ali svi stolovi "Pod lozom" - nisu zauzeti. Oseka gostiju je i u restoranu "Balkan", dok u turističkom naselju Slovenska plaža goste već 15 godina zabavlja - Zlopi. Tiho i nenametljivo gosti pevaju s njim Balaševićeve balade. Došao je Zlopi jednog leta iz Leskovca i ovde ostao do danas. U restoranu "Sole mio", za lepo raspoloženje je zadužen Zoran, dok solo muzičar Marko, bez reklamnog plakata, peva i restoranu "Raspućin". Sve poznatiji Miloš peva u "Kafe baru" blizu bazena "Rondo", na kome prvi put nastupa Dejan Bozlić iz Beograda, učesnik poslednje "Beovizije". Dejan je imao čast da prve večeri peva pred "čak" petoro posetilaca!

D. Stodić


vesti po rubrikama

^reportaža

Aleksandar Milajić, prevodilac, pisac i član Mense, tečno govori i čita unazad
Muzički noćni život u Budvi uzbudljiviji od akcionog filma
Studenti Šumarskog fakulteta završili pohod na "balkanske Alpe"