GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 5. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na 40. zaječarskoj gitarijadi "Juraja hip" zapalila publiku

ZAJEČAR - Britanski bend "Juraja hip", koji je preksinoć na 40. zaječarskoj gitarijadi nastupio prvi u revijalnom delu, a pre takmičenja demo bendova, dobro je zapalio rokersku publiku koja se baš i nije okupila u očekivanom broju (procena je da je bilo prisutno nešto više od 2.000 ljudi). Britanci su po ugovoru svirali sat i petnaest minuta, a onda na zahtev publike i tri bisa. Među publikom nalazili su se oni koji su pre više decenija slušali muziku ovog benda, ali i tek stasali rokeri.

Kako nezvanično saznajemo, britanski bend je zadovoljan napustio Zaječar, jer je organizator ispunio sve stavke iz ugovora. Članovi sastava "Juraja hip" tražili su da u keteringu obavezno imaju velika ogledala, tapacirane stolice, paletu sendviča na švedskom stolu koji će sami da prave i to u malim lepinjama, viski "Džek Denijels" i "Smirnov" votku, specijalne vrste konjaka i sokove, kao i čaše za svaku vrstu pića. Hipovci su tražili i stejdž opremu, pojačala iz kasnih 50-ih i ranih 60-ih godina, koja predstavljaju raritet. Organizator je udovoljio i ovom zahtevu.

Iako je bilo najave da će Britanci održati konferenciju za novinare, to se nije dogodilo. Članovi benda su, nakon četrdesetak minuta od završenog koncerta, ušli u autobus i otišli u hotel. Ovaj bend je tražio da prvi nastupi jer je već juče trebalo da gostuje u Finskoj, pa je došlo do izmene u programu. Prvo polufinalno veče Zaječarske gitarijade, završilo se u šest u jutru.

S. M.


vesti po rubrikama

^kultura

Debata o budućnosti Hercegnovskog filmskog festivala
Na 40. zaječarskoj gitarijadi "Juraja hip" zapalila publiku
Rembrantove gravire na dve izložbe
Saša Ilić o pretraživanju i preispitivanju srpske kulturne baze
Večeras počinje Mocartov filmski festival u Beogradu