GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 2. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Šćekići gotovo dva meseca u mraku zbog izgradnje stambene zgrade

"Zazidani" u svojoj kući

Nadležni u opštini tvrde da investitor "Alfa stan" gradi po zakonu. Novi objekat samo pet centimetara udaljen od kuće Šćekića

SREMSKA MITROVICA - Porodica Milorada Šćekića gotovo dva meseca živi u mraku u svojoj kući, jer im stambeni objekat, koji ubrzano niče na susednom placu, u potpunosti zaklanja svetlost. Nadležni u opštinskoj upravi za urbanizam, obrazlažu da investitor "Alfa stan" iz Novog Sada postupa u skladu sa zakonskom procedurom jer, Plan generalne regulacije predviđa takvu vrstu gradnje u tom delu grada. Sve se gradi i radi po Zakonu, a Šćekići svakim danom imaju sve manje svetla.

LOKACIJA ZAPALA ZA OKO "MOĆNIM" INVESTITORIMA

- Već 25 godina živim u ovoj, planski građenoj kući, na 2,4 ara i jedina krivica naše porodice je što se nalazimo na skupoj i izuzetno atraktivnoj lokaciji, preko puta plaže Brioni, koja je "zapala za oko" moćnim investitorima. Sa pokojnim komšijom od koga je "Alfa stan" kupio kuću sa prostranim dvorištem bio sam u izuzetnim odnosima. Golgota počinje u aprilu, kada je počelo rušenje zida između naše dve kuće. Posle toga sam se žalio Republičkoj građevinskoj inspekciji, koja je predmet prosledila pokrajinskoj, od koje nikad nisam dobio odgovor. Investitor je od nas krio šta gradi, a tek posle stavljanja fundirane ploče saznali smo da je reč o trospratnoj zgradi, sa prizemljem, koja niče kao iz vode, očajan je Milorad Šćekić, čija porodica već drugi mesec živi bez sunčeve svetlosti.

- Zbog gradnje objekta, na udaljenosti od pet centimetara, trpe svi ukućani, osmogodišnja ćerka je dobila alergiju na prašinu i malter, a kad je upitala zidara: "Čiko, kako ćemo da čitamo?", odgovorio joj je da upali sijalicu - kaže glava porodice Milorad Šćekić ističući da je o svemu obavestio i predsednika opštine, da je Opštinskom sudu podneo tužbu za ometanje prava poseda i tražio da se po hitnom postupku zaustave svi radovi, ali ništa nije pomoglo.

Sledeći potez je odlazak po pravdu kod pokrajinskog ombudsmana i u Ministarstvo pravde, najavljuje Šćekić.

Kako saznajemo u opštinskoj upravi za urbanizam, Planom generalne regulacije grada "dugogodišnji problem (ne)građenja u rubnim zonama blokova kolektivnog stanovanja i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa rešen je urbanom rekonstrukcijom blokova". Opštinski građevinski inspektor je 20. jula izašao na lice mesta, izvršio kontrolu gradilišta i konstatovao da se "radovi na objektu izvode prema izdatom odobrenju".

- Imamo sve dozvole za izgradnju zgrade od 540 kvadratnih metara, koju gradimo na sopstvenom placu. Taj deo stambenog objekta Milorada Šćekića, koji je navodno ugrožen, je po dokumentaciji kojom raspolažemo bespravno izgrađen, odgovorio je na optužbe Radoslav Jovanović, direktor "Alfa stana".

S. Radivojević


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Smenjen dugogodišnji direktor kikindske fabrike crepa i pločica "Toza Marković"
Zamenik predsednika SO Kula osuđen zbog krađe tone šećera
Šćekići gotovo dva meseca u mraku zbog izgradnje stambene zgrade
Kardiovaskularne bolesti najčešći uzrok smrti Novosađana
Četvorica mladića romske nacionalnosti tvrde da ih je maltretirala policija
 


     


FastCounter by LinkExchange