GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 2. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Zamenik predsednika SO Kula osuđen zbog krađe tone šećera

KULA - Dragutin Medojević, zamenik predsednika Skupštine opštine Kula, osuđen je na dva meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog krađe šećera, saopštilo je Kulturno-umetničko društvo "Kruščić" iz Kruščića. Zajedno sa njim, osuđen je i Novak Brajović iz Crvenke, a presudu je donela sudija Snežana Popović.

Opštinski sud u Kuli je naveo da su "Dragutin Medojević iz Kruščića i Novak Brajović iz Crvenke krivi što su 3. avgusta 2001. godine prisvojili 1.000 kilograma šećera u kocki, vlasništvo KUD "Kruščić", koji su prodali i tako ostvarili protivpravnu korist od 48.000 dinara, čime su izvršili krivično delo utaje.

DAJEM OSTAVKU, ALI NASTAVLJAM BITKU

- Na ovu presudu već sam se žalio. Svedok koji može da potvrdi kako se sve odigralo nikada nije saslušan, a svedočenja više ljudi da su videli šećer u KUD nikada nisu uzeta u obzir na sudu jer se veruje čoveku sa kojim nisam u dobrim odnosima. Ustvari sve je počelo u trenutku kada sam napustio DSS. Prvo su pokušali da me potkupe, zatim su meni i mojoj porodici pretili. I kada ništa nije prošlo, pokušavaju da me obrukaju. Mesto zamenika predsednika SO Kula ne sme biti ni pod kakvom sumnjom i zato podnosim ostavku, ali ovim se ne završava moja borba protiv korupcije i takvih političara. Sve se dogodilo kada sam napao građevinsku mafiju i ne odustajem od pravde na sudu - kaže Dragutin Medojević.

Inače, hiljadu kilograma šećera u kocki je donacija Fabrike šećera iz Crvenke, na osnovu ugovora sa KUD "Kruščić", koju je obezbedio prvookrivljeni Dragutin Medojević. Drugookrivljeni Novak Brajović, tada vozač u Fabrici šećera "Crvenka", na osnovu otpremnice je preuzeo šećer, koji nikad nije stigao u KUD "Kruščić".

Prema rečima Slavka Vlahovića predsednika "Kruščića", Kulturno- umetničko društvo podnelo je privatnu krivičnu tužbu protiv Medojevića i Brajovića početkom decembra 2002. godine, a presuda je iz Opštinskog suda stigla u petak, 28. jula. "KUD "Kruščić" žaliće se sudu na ovu odluku, jer smatra da je preblaga i da je za ovakvo krivično delo predviđena kazna zatvora do tri godine," rekao je Vlahović.

Iako su iz predstavnici ovog KUD-a javno optužili Medojevića, on juče nije bio dostupan novinarima. Zamenik predsednika Skupštine opštine Kula Dragutin Medojević nije bio politički angažovan u vreme kad je protiv njega 2002. godine pokrenut ovaj postupak pred sudom. Posle izbora u septembru 2004. godine odbornik je DSS-a u Skupštini opštine Kula, a na funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine izabran je kao nezavisni kandidat.

S. V.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Smenjen dugogodišnji direktor kikindske fabrike crepa i pločica "Toza Marković"
Zamenik predsednika SO Kula osuđen zbog krađe tone šećera
Šćekići gotovo dva meseca u mraku zbog izgradnje stambene zgrade
Kardiovaskularne bolesti najčešći uzrok smrti Novosađana
Četvorica mladića romske nacionalnosti tvrde da ih je maltretirala policija
 


     


FastCounter by LinkExchange