GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

U Smederevskoj Palanci ne znaju kako da maksimalno iskoriste prirodna blaga

Grade bungalove, sređuju hotel, igrališta i jezero

Smederevska PALANKA - Iako se sama priroda postarala da gradu na Jasenici podari gotovo savršeno bogatstvo i lepotu, mogućnost da to iskoristi kao glavnu razvojnu šansu, Palanka je godinama propuštala. Veliki broj prirodnih izvora mineralne vode u Palanci i okolini, blage padine brda Mikulje i vode jezera Kudreč, da li zbog nemarnosti ili nedovoljno ambicija onih koji su se godinama bavili "razvojem i prosperitetom" grada, ipak su ostali nepoznanica za turiste i ljubitelje prirode. Međutim ovoga leta, dolaskom novog vlasnika Preduzeća "Vodoprivreda", čini se da će stvari krenuti na bolje.

- Ovo je grad koji ima perspektivu i koji, uz velika ulaganja, može da postane jedan od turističkih centara Srbije. Verovatno sam jedan od malobrojnih koji su to prepoznali, ali da mislim drugačije nikada se ne bih zainteresovao za kupovinu "Vodoprivrede" i krenuo sa investiranjem. Moji saradnici i ja imamo konkretne planove za uređenje, pre svega, turističkog objekta na jezeru i njegovih pratećih sadržaja. Uredićemo šumu koja okružuje hotel, napravićemo takozvanu balon salu za mali fudbal i tenis, povećaćemo smeštajne kapacitete u hotelu i van njega. Planiramo izgradnju 5 do 10 bungalova u šumi, sa oko 50 ležaja ukupno. Izrada projekata je u toku, a kasnije ćemo početi sa prikupljanjem ponuda. Ovaj grad ima manjak smeštajnih kapaciteta i zato ćemo u što skorijem roku pokušati da posetiocima ponudimo komforan boravak u prirodi. Iako jezero ne pripada nama, uložićemo novac kako bi ga priveli nameni. Očistili smo rečno dno i postavili filter vlakna, a kupićemo i specijalne pumpe za prečišćavanje vode. Naredne godine čeka nas i poribljavanje jezera. Uradili smo bazen pored hotela i posetioci ga već koriste, a naredne godine planiramo izgradnju velikog bazena, takozvanog akva parka - iznosi planove Igor Vujović, vlasnik "Vodoprivrede".

Saznajemo da je zainteresovan za investiranje, odnosno kupovinu još nekih preduzeća u Palanci, da je zadovoljan saradnjom sa svim strukturama u gradu i da je iz tog razloga odlučio da za adaptaciju objekata angažuje domaće firme. Pored turizma, preduzeće čiji je sada on vlasnik, baviće se i dalje održavanjem rečnih tokova, a proširiće vozni park i novim mašinama.

Menadžer hotela "Jezero", NJegoš Đoković, kaže da je bio prijatno iznenađen kada je video da ovakva lepota postoji na samo 70 kilometara od Beograda.
- Ovo mesto je pravi mali raj. Planiramo da privučemo vikend turiste iz glavnog grada i iz čitave Srbije, nudeći im dobar smeštaj, restoran sa internacionalnom kuhinjom i ugodnim ambijentom, a pre svega vrhunskom uslugom. Za mlade generacije sa viškom energije tu je diskoteka za dobar noćni provod. Mislim da će Palanka u budućnosti biti prepoznatljiva po ovom objektu.

Ako je sudeći prema reakcijama članova grupe Sidž Pack i njihovih prijatelja iz Hrvatske, koje smo zatekli u bašti hotela, onda novi vlasnici hotela "Jezero"imaju pravo da se nadaju da će tako i biti.

Tekst i foto: S. M. B.


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Dušanka Beker-Isaković šest godina traži pravdu pred kragujevačkim Okružnim sudom
Srbi preko Interneta traže svoje najmilije i stare ljubavi
Kupovina mlečnih proizvoda u Pomoravlju prava je avantura
Žitelji Bigrenice kod Ćuprije zavadili se zbog puta
U Smederevskoj Palanci ne znaju kako da maksimalno iskoriste prirodna blaga
   


     


FastCounter by LinkExchange