GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

FMP zatvoriće i ovog leta bogatu finansijsku konstrukciju

Sezona lova na "pantere"

Nema razloga da brinete, imamo 100 košarkaša, sve jedan bolji od drugoga, pa ćemo se lako snaći, kaže Raša Radovanović, sportski direktor FMP koji se sprema za transfere Ilića, Jorovića i Marinovića

Kao i svake godine u ovo vreme, između sezone lova na štetočine i sezone lova na prepelice, uveliko traje i hajka na "pantere", izrazite kapitalce košarkaškog kluba FMP koje bi svaki skaut/menadžer/trener koji iole drži do sebe voleo da vidi u svojoj trofejnoj vitrini, pardon, timu.

Ovo uopšte ne treba da čudi ukoliko se uzme u obzir da je košarkaški klub iz Železnika od svog postanka dokazano nepresušni rezervat talenata, sa ubedljivo najboljom omladinskom školom u nas. Rečju, u beogradskom predgrađu nikada ne traje lovostaj, jer koliko god da im uzmete igrača jedne sezone, već naredne će njihova mesta popuniti neki novi kapitalci.

Pa je tako plejmejker FMP-a Marko Marinović već potpisao ugovor sa španskom Đironom, novim klubom našeg proslavljenog trenera Svetislava Pešića, koji je, inače, bacio oko na još najmanje dvojicu igrača iz Železnika, Branka Jorovića i Mileta Ilića. Prvog, pri tom, jure još Crvena zvezda i Partizan, kao i pola Evrope, dok je drugi u dilemi da li da potpiše odmah za NJu Džersi Netse, ili da ipak još malo sačeka negde na Starom kontinentu. A, pošto je od trenutnog sastava reprezentacije Srbije i (Crne Gore) polovina iz FMP-a, teško je predvideti da li će uopšte neko od njih dočekati narednu sezonu u matičnom klubu, kako god da se završilo Svetsko prvenstvo u Japanu po naš nacionalni tim...

- Nema razloga da brinete, ostaće nam sasvim dovoljno igrača da i iduće sezone ostvarimo uspeh - kaže za Glas Raša Radovanović, sportski direktor kluba iz Železnika. - Uostalom, tako je svake godine, uvek se javi neko od dušebrižnika iz ostalih klubova, da se brine o našoj politici stvaranja i prodavanja igrača, a mi smo pokazali da za to nema nikakve potrebe. FMP ima 100 košarkaša, sve jedan bolji od drugoga, pa ćemo se lako snaći.

Radovanović takođe napominje da to što nekog njegovog igrača traži neki klub, ne znači da će ga i dobiti, jer postoje mnogi interesi koji se moraju zadovoljiti pre nego što se stavi paraf na ugovor. Upitan da li konkretno misli na slučaj Mileta Ilića, koji je pre dva dana izjavio kako FMP traži preveliko obeštećenje od Netsa za njegov prelazak (1.200.000 dolara), Radovanović je odgovorio kako "misli generalno", ali kad ga već vučemo za jezik...

- Daj Bože da za Mileta Ilića dobijemo toliku sumu! Jedino me nervira što svi pričaju za koliko ćemo prodati nekog igrača, a niko da spomene koliko smo prethodno u njega novca uložili. Obeštećenje za Ilića može da bude između 100.000 i 1.200.000 dolara, ali je to najmanje bitno. Bitno je da mi od klinaca stvaramo vrhunske igrače, što nam niko ne može osporiti.

Ko će sve još otići ovog leta iz Železnika, za koliko para i gde, kao i odakle im svake godine toliko talentovanih igrača, Raša Radovanović nije želeo da otkrije, čak ni u naznakama, gotovo uvređen samim pitanjem. Kaže, "takve stvari se ne pričaju, jer ako bih vam otkrio sve to, drugi bi počeli da nas kopiraju, a to nikako ne bi bilo dobro".

A. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Milan Stepanov nema puno opcija posle odluke Trabzona da odbije ponudu Čelzija
Ana Ivanović danas startuje na turniru u San Dijegu
Ješićev pomoćnik Zvonko Varga "snimao" ekipu Maribora
Napadač Milana Filipo Inzagi smatra da je prednost Zvezde u trenutno boljoj formi
Nenad Milijaš priznaje da je Milan najlakše eliminisati administrativnim putem
Na trci u Hokenhajmu as Ferarija ostvario 89. pobedu u karijeri
Mladi vaterpolisti - veliki majstori
FMP zatvoriće i ovog leta bogatu finansijsku konstrukciju
Odbojkaši zaustavljeni u Lođu