GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Perućac ponovo privlačan i krcat turistima

BAJINA BAŠTA - Posle više godina, Perućac, nekad poznato turističko naselje na desnoj obali Drine, ponovo je privlačan za turiste. Stvari su se naglo promenile otkako je prošle godine renoviran i sređen hotel "Jezero" koji se nalazi u sastavu "Eps tursovih" hotela i odmarališta. Hotel i deset bungalova smešteni su pored jezera, pedesetak metara daleko od brane HE "Bajina Bašta". Gostima je na raspolaganju najlepša drinska plaža, napravljena na pontonima u Perućačkom jezeru, s posebnim bazenima namenjenim deci i onima koji tek uče da plivaju.

- Ovog leta svih 120 ležajeva je zauzeto i tako će biti sve do početka septembra - kaže upravnik hotela "Jezero" Mićo Stamenić.

- Najbrojniji gosti su iz Vojvodine. Vraćaju nam se neki koji su poslednji put ovde bili pred raspad Jugoslavije. Mi smo se potrudili da im obezbedimo brojne sadržaje - dodaje.
Gosti, uz kupanje, mogu da pecaju u jezeru ili Drini. Domaćin izlazi u susret i onima koji požele da se oprobaju u pecanju u jezeru Zaovine na Tari. Obezbeđene su redovne ture s turističkim vodičima do manastira Rače, Mitrovca, Mokre Gore, Zaovina, Predovog krsta. Gosti imaju mogućnost da se voze brodićem kanjonom Drine ili spuštaju gumenim čamcima do 12 kilometara udaljenog ušća rečice Rače i 25 kilomatara nizvodno do ušća Rogačice.

- Sa dečjim odmaralištem na Mitrovcu imamo dogovor da naši gosti, prilikom obilaska Tare, ručaju u njihovim objektima. Isto to obezbedili smo turistima iz odmarališta u našem hotelu - veli Stamenić.
- Uobičajeno je da povremeno organizujemo ručkove u prirodi i kuvanje riblje čorbe na obali jezera.

I cene su vrlo povoljne. Pun pansion u hotelu "Jezero" u jednokrevetnoj sobi košta 1.600 dinara, u dvokrevetnoj 1.400 i trokrevetnoj 1.300 dinara. Polupansion iznosi 1.400, 1.250 i 1.150 dinara. Sobe sa pogledom na jezero su skuplje za 100 dinara. Apartmani imaju kuhinje, sobe sa dnevnim boravkom u kojima se nalaze televizori. Svi bungalovi su s pogledom na jezero. U njima četvorokrevetni apartmani koštaju 3.200 dinara, a oni sa dva kreveta 1.800 dinara. Za goste iz bungalova tri obroka u hotelu plaćaju se 600 dinara. Riblji specijalitet dimljena pastrmka košta 1.000 dinara po kilogramu, porcija dimljene vešalica je 350 dinara, a ćevapa 220 dinara. Kafa se plaća 35 dinara, pivo 70, a isto toliko koštaju sokovi.
Poneko slobodno mesto može se uvek naći u privatnom smeštaju. Vlasnici vikendica sve češće se odlučuju da ih iznajmljuju turistima. I za takve hotel "Jezero" može da obezbedi ishranu ukoliko ne žele da sami spremaju obroke.

Tekst i foto: M. B. Andrić


vesti po rubrikama

^Zapadna Srbija

Na Seoskoj olimpijadi u Rutošima kod Nove Varoši umro jedan od najboljih takmičara
Perućac ponovo privlačan i krcat turistima
U Vrnjačkoj banji ispravljena velika istorijska nepravda
Izložba starih predmeta iz čačanskog kraja
U Priboju privatizacija lokalnih medija prepuna nepoznanica
Tranzicioni centar RB "Kolubara" osnovan da bi pomogao restrukturiranje preduzeća
   
 


     


FastCounter by LinkExchange