GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Na Seoskoj olimpijadi u Rutošima kod Nove Varoši umro jedan od najboljih takmičara

Srce ga izdalo posle mnogih pobeda

Posle takmičenja u nadvlačenju konopca, Dragan Paunović se prijateljima požalio na bol ispod rebara, a koji minut kasnije pao je blizu terena na kome je igrana utakmica u malom fudbalu

NOVA VAROŠ - Čitav novovaroški kraj u subotu kasno po podne potresla je smrt Dragana Paunovića (40), poljoprivrednika iz sela Kućana, koga je srce izdalo u pauzi takmičenja na Seoskoj olimpijadi, amaterskoj sportskoj manifestaciji, koja se godinama organizuje u selima ove opštine, i na kojoj je Paunović kao takmičar redovno učestvovao i pobeđivao. Prekjuče, Seoska olimpijada bila je u selu Rutošima, na amatersko nadmetanje u fudbalu, odbojci, košarci, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca stiglo je više stotina momaka, takmičara iz svih sela opštine, ali je vest o smrti Paunovića sve porazila, zaustavila takmičenje.

Paunović, momak gorštačke građe i neobične snage, dvometraš, u subotu oko 14 sati učestvovao je u takmičenju u nadvlačenju konopca u ekipi Mesne zajednice "Jasenovo". Osmorica jakih momaka, i među njima Paunović, svakako najjači, lako su prošli dva kruga takmičenja i svi su u Rutošima očekivali njihovu sigurnu pobedu. Prethodno, Dragan je peti put u poslednjih pet godina pobedio u bacanju kamena s ramena. Oko pola sata posle takmičenja u nadvlačenju konopca, Paunović se prijateljima požalio na bol ispod rebara, a koji minut kasnije pao je blizu terena na kome je igrana utakmica u malom fudbalu. Par desetina sekundi kasnije, do njega su stigli lekari, među njima i jedan specijalista, pokušali su da pomognu nesrećnom momku, ali je već tada, po reakcijama lekara, bilo jasno da su šanse da preživi veoma male. Ubrzo Paunović je prenet do kola, organizovano je njegovo hitno prebacivanje do novovaroške bolnice, ali su lekari u bolnici mogli jedino da konstatuju njegovu smrt.

Gorštak iz Kućana, kako u ovom kraju kažu, prava ljudeskara, godinama je bio jedan od najuspešnijih takmičara Seoskih olimpijskih igara. Redovno se nadmetao u bacanju kamena s ramena, u nadvlačenju klička i konopca i redovno je pobeđivao.

- Ravna mu nije bilo ni u snazi, ali ni u ljudskoj dobroti. Bio je ljudina, poštenjačina, dobričina, izuzetno cenjen u selu i kao radnik i kao čovek. Čitavog leta ne samo ovog nego svakog od kako je odrastao, radio je najteže fizičke poslove i na imanju i u šumi, bio u odličnoj kondiciji, i za svakog drugog mogli smo se nadati da će mu se nešto desiti, za njega nikako - pričali su u subotu po podne u suzama Draganovi prijatelji posle vesti da je na putu ka bolnici njihov drugar preminuo.

Koji sat ranije, vedar i raspoložen, Dragan je pričao prijateljima da je u selu već završio kosidbu i sakupljanje sena, radovao se žetvi zobi, pričao da je dobro ponela, nadao se dobrom rodu krompira. Bio je i jedan od četvorice odbornika DS-a u SO Nova Varoš, prvi u svom akcijama u selu. Dragan Paunović biće sahranjen danas na groblju u rodnim Kućanima.

Tekst i foto: Zoran Šaponjić


vesti po rubrikama

^Zapadna Srbija

Na Seoskoj olimpijadi u Rutošima kod Nove Varoši umro jedan od najboljih takmičara
Perućac ponovo privlačan i krcat turistima
U Vrnjačkoj banji ispravljena velika istorijska nepravda
Izložba starih predmeta iz čačanskog kraja
U Priboju privatizacija lokalnih medija prepuna nepoznanica
Tranzicioni centar RB "Kolubara" osnovan da bi pomogao restrukturiranje preduzeća
   
 


     


FastCounter by LinkExchange