GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Konsenzus vlade i predsednika

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije i lider G17 plus Mlađan Dinkić ocenio je da poslednjih meseci postoji apsolutni konsenzus vlade i predsednika Srbije oko najvažnijih nacionalnih pitanja.
U intervjuu agenciji Beta Dinkić je rekao da postoji i konsenzus o zajedničkoj borbi protiv, kako je rekao, "radikalskog šovinizma". Upitan da li očekuje raspisivanje izbora na jesen, u slučaju da se ne nastave pregovori sa Briselom, Dinkić je samo rekao: "Mi ćemo učiniti sve da se pregovori nastave".

Na pitanje da li bi bilo dobro raspisati izbore pre konačnog rešavanja statusa Kosova, lider G17 plus je odgovorio odrečno jer, prema njegovoj oceni, "ne bi bilo dobro da se sa ovako ozbiljnom temom manipuliše u predizbornoj kampanji, što je ranije bio čest slučaj". Upitan za komentar ocena da postoji mogućnost da Srbija za eventualni gubitak Kosova bude "nagrađena" ubrzavanjem evropskih integracija, Dinkić je kazao da vlada sprovodi ozbiljne reforme, koje će Srbiji omogućiti brži put ka EU, nezavisno od konačnog rešenja statusa Kosova.


vesti po rubrikama

^politika

INTERVJU: Milorad Mirčić, predsednik Odbora za bezbednost
Konsenzus vlade i predsednika
Imunitet poslanika pravda se "pritiscima" kojima su izloženi
U dokumentu o statusu Kosova predviđeno i formiranje vojske?
Mrtva trka Tadića i Koštunice
 


     


FastCounter by LinkExchange