GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

"Ukroćena goropad" i pozorište "Boško Buha" na festivalu Grad teatar

Razlika između istinske i merkantilne ljubavi

BUDVA - Na Terasi između crkava, večeras u 22 sata, zakazana je budvanska premijera jedne od najizvođenijih Šekspirovih drama "Ukroćena goropad", u režiji Milana Karadžića, ovogodišnje produkcije Pozorišta "Boško Buha" iz Beograda. Čuvenom komedijom započeo je i ciklus "Plej Šekspir", koji je ove godine promovisala ova kuća.

Poznata ljubavna priča o susretu dvoje ljudi koji imaju svoje vrline i mane Petručija i Katarine i koji se ne uklapaju u socijalnu sredinu kojoj pripadaju, zbog čega deluju kao gubitnici, a jedini će pronaći pravu ljubav, prema rečima reditelja, jednako je savremena i komunicira s našim vremenom.

Drama o pravim i lažnim vrednostima i njihovoj suštinskoj razlici, istinskoj i merkantilnoj ljubavi zapravo nam govori da se za pravu ljubav čovek mora izboriti jer nije tako očigledna, ni spolja prepoznatljiva. - Petručio (Andrija Milošević) enigma je za Katarinu (Katarina Radivojević), kao i ona za njega. Pri prvom susretu, oni oboje na trenutak ugledaju anđela jedno u drugom, ali tek onda moraju da uzrastu iz sukoba i međusobnog sudara da bi otključali tajnu onog drugog srca - objasnio je Karadžić svoje junake.
U komediji prepunoj buke, živosti, a često i žestine, koja važi za "najbrže", ali i najuspešnije Šekspirovo delo, igraju i Nenad Nenadović, Aleksandar Goranić, Viktor Savić, Bojana Ordinačev, Dejan Lutkić, Miki Damjanović, Mira Đurđević, Danica Anastasijeva...
Dramaturg predstave je Ivana Dimić, scenograf je Geroslav Zarić, kostime je uradila Jelisaveta Tatić-Čuturilo, muziku je komponovao Nikola Čuturilo, a za scenski pokret i scenski govor bile su zadužene Marija Milenković i dr LJiljana Mrkić-Popović.

Gr. T.


vesti po rubrikama

^kultura

Da li će Niš ostati bez velikog muzičkog festivala "Nisomnija"
"Ukroćena goropad" i pozorište "Boško Buha" na festivalu Grad teatar
Vojo Stanić izložio dvadeset dugo skrivanih slika