GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Radnik iz Kladova Miroslav Benić mora na operaciju u Švajcarsku

Zahvaljujući dobročiniteljima, putuje u Cirih

Više od godinu i po dana traju napori naših najpoznatijih lekara iz Kliničkog centra i sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu za lečenje Miroslava Benića ( 32) radnika preduzeća "Đerdap usluge" u Kladovu. Svi dosadašnji pokušaji u Srbiji nisu, međutim, dali očekivan uspeh u njegovom lečenju, tako da je primoran da ode na hitnu operaciju u Švajcarsku.

Miroslav, naime, boluje od proširenja moždanih krvnih sudova. Da bi se sprečilo njihovo pucanje, po preporuci dr Gorana Pavlićevića, neurohirurga sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu, potreban je hirurški zahvat na Univerzitetskoj klinici u Cirihu, kod profesora Valvanisa.

RAČUN SOLIDARNOSTI

Za uplatu priloga namenjenih lečenju Miroslava Benića iz Kladova otvoren je dinarski žiro-račun kod Banke Intesa, poslovna jedinica Niš 54, ekspozitura 18, Kladovo. Broj tekućeg računa je 160-2100100029679-12. Bolesni radnik ima i devizne račune za Austriju, Dansku i Švajcarsku, gde živi i radi najviše iseljenika iz Timočke krajine.

Ova operacija, saznali smo od Miroslava Benića, zakazana je za 4. septembar i u Švajcarsku putuje zajedno sa svojim lekarom iz Beograda. Znam da je do tog roka ostalo još veoma malo vremena, ali kao i mnogo puta do sada, verujem u humane i ljude dobre volje. Uzdam se u naše dobročinitelje iz Austrije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, Danske, Švedske i drugih zemalja.

Za troškove putovanja,boravak i operaciju ovog mladog Kladovljanina u Švajcarskoj neophodno je prikupiti oko 40.000 evra. Materijalnu pomoć u Kladovu najavile su društvene i privatne firme i pojedinci. Svoju humanost narednih dana na delu će, kako se očekuje, pokazati i naši ljudi u dijaspori.

Miroslav Benić se trenutno, kako kaže, oseća dobro, ali da se nikada ne zna kada će osetiti tegobe. Vreme provodi u krugu porodice i prijatelja i u stalnom je kontaktu sa beogradskim neurohirurgom dr Goranom Pavlićevićem, u Kladovu sa neuropsihijatrom primarijusom dr Tomislavom Vržogićem.

Tekst i foto C.B.`


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Pedeseto svrljiško sportsko-kulturno leto privodi se kraju
Radnik iz Kladova Miroslav Benić mora na operaciju u Švajcarsku
Organizacioni odbor odredio troškovnik LJKI
Štrajk u "Poreču" iz Donjeg Milanovca traje već mesec dana
Dokumentacija o svakom grobu na niškom Jevrejskom groblju
Bor konkuriše za pare iz Nacionalnog investicionog plana
   


     


FastCounter by LinkExchange