GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Ubio zbog dugova, pa pobegao u Srbiju

BUDVA - Policija je juče u vozu na relaciji Bar - Beograd uhapsila Komnena Čpajka (39) iz Brodareva, nastanjenog u Budvi, zbog sumnje da je u utorak uveče u naselju Lazi pucnjima iz "tetejca" svirepo ubio Budvane Lazara Draškovića i Maju Janković. Policija je uhapsila i Nevenku Kljajić (39), rodom iz Berana, a nastanjenu u Budvi, zbog sumnje da je prikrivala ubicu, s kojim je već nekoliko godina u ljubavnoj vezi.

Dvostruki zločin je rasvetljen tek četvrtog dana po ubistvu koje je šokiralo Budvu. Ubica je Draškovića najpre pozvao telefonom da dođe u naselje Lazi zbog novca koju mu ovaj duguje, pošto mu je Drašković davao pozajmice pod kamatu. Drašković je došao na dogovoreno mesto sa svojom prijateljicom Majom Janković i sačekao Čpajka u automobilu na nizbrdici. Ubica je ušao na zadnja vrata "audija 6", seo iza vozača, izvadio pištolj "tetejac 7,65" i ispalio dva hica u Draškovićev potiljak. Pošto je ubica pucao u Draškovića, Maja je pokušala da se spase begom iz automobila, ali ju je ubica uhvatio za kosu, oborio na sedište i pucao joj u potiljak. Zatim je izašao iz automobila i gurnuo ga u provaliju, a "audi" s mrtvim telima se zaustavio u dvorištu porodice Milovanović. Treći metak koji je ubica ispalio prozujao je kraj glave Radivoja Vukotića.

Ostavivši pištolj kraj Draškovićevog tela, ubica je želeo da zavara trag, što je zbunilo policiju, pa je najpre saopšteno da je reč o ubistvo i samoubistvu Draškovića i Jankovićeve. Tek ujutro su otkriveni tragovi koji su ukazivali da je ubica treća osoba, što je hapšenjem Komnena Čpajka i potvrđeno.

Ubica se, kako saznajemo, cele noći i narednog dana krio u Budvi, a uhapšen je narednog dana u vozu na relaciji Bar - Beograd, kad je pokušao da pobegne. Priznao je svojoj ljubavnici Nevenki Kljajić da je ubio dvoje ljudi. Nevenka je izjavila policiji da je joj pretio da ćuti o ubistvu i da je neuračunljiva osoba. Inače, Komnenovi prijatelji su prethodnih dana kod njega viđali pištolj kojim je izvršeno dvostruko ubistvo.

D. St.


vesti po rubrikama

^hronika

Pripadnici rečne policije od početka godine spasli živote osam samoubica
Promenljiv broj Interpolovih poternica
Utopila se dva mladića na divljem kupalištu
Saslušan Marko Blagojević, osumnjičeni za ubistvo u Žarkovu
Ubio zbog dugova, pa pobegao u Srbiju