GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Saslušan Marko Blagojević, osumnjičeni za ubistvo u Žarkovu

Ubica navijača priznao zločin

Uhapšenoj grupi huligana određen jednomesečni pritvor. Policija intenzivno traga za još dvojicom učesnika u kobnoj tuči

BEOGRAD - Navijač Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Marko Blagojević (19), osumnjičen da je u četvrtak uveče na terenu FK "Žarkovo" nožem ubio Aleksandra Panića (24) iz Železnika, priznao je zločin. On je na saslušanju kod istražnog sudije beogradskog Okružnog suda, kako nezvanično saznajemo, rekao da je u tuči koja je izbila između navijača Partizana i Crvene zvezde nožem izbo Panića, koji je, posle nekoliko minuta, podlegao povredama. Blagojević, kao i ostalih 12 učesnika fatalne tuče, prema odluci istražnog sudije, zadržani su u jednomesečnom pritvoru. Nemanja G. (19) iz Beograda, koji je Blagojeviću pomogao u skrivanju od policije, nije priveden istražnom sudiji, a čuvari reda i dalje tragaju za dvojicom navijača Crvene zvezde. U grupi okrivljenih za učešće u tuči su, pored Blagojevića, Marko V. (19), Miloš B. (20), Branko K. (20), Nikola S. (20), Miloš K. Š. (22), Marko G. (19), koji je osumnjičen i za dilovanje narkotika, Miloš L. (19), Boris J. (18), Aleksandar P. (20), Čedomir S. (19), Miloš Đ. (19) i Nikola K. (19), svi iz Beograda.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni su na saslušanju ispričali u detalje kako je došlo do obračuna između "delija" sa Senjaka, takozvanih "ultrabojsa", i "grobara" iz Železnika. Tuča je, naime, bila ugovorena telefonom, a učesnici tuče se nisu odranije poznavali. Kako nezvanično saznajemo, kobnom obračunu prethodile su uzavrele navijačke strasti. Kako su osumnjičeni ispričali, bio je dogovor da se sve "odigra na ruke", odnosno da se održi takozvana "ferka", tuča u kojoj se ne upotrebljava oružje, ali je Blagojević poneo nož. "Na crtu" su izašli devet navijača Partizana i desetak navijača Zvezde. Pošto su pesnice i metalne štangle sevale sa svih strana, niko od učesnika tuče nije video kad je Panić povređen. Najednom se začuo jauk. Panić je vikao da je uboden nožem, posle čega se su se navijači razbežali. Prema priči navijača Partizana, Panićevih drugova, trojica njih otrčalo je po Hitnu pomoć, dok su petorica ostali uz povređenog Panića.

Aleksandar Panić sahranjen je juče na groblju u Železniku. Panić je, kako je Glas već pisao, bio fudbaler FK "Moštanica", a prethodno je igrao u dresu FK "Sartid" iz Smedereva.

A. D.


vesti po rubrikama

^hronika

Pripadnici rečne policije od početka godine spasli živote osam samoubica
Promenljiv broj Interpolovih poternica
Utopila se dva mladića na divljem kupalištu
Saslušan Marko Blagojević, osumnjičeni za ubistvo u Žarkovu
Ubio zbog dugova, pa pobegao u Srbiju