GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Vodovod jači od zakona i sudskog rešenja

Porodici Miroslava Todorovića iz Grocke "Vodovod" je obustavio isporuku vode tako što su radnici razlupali asfalt na ulici i isekli vodovodnu cev koja vodi do kuće. Odluka o isključenju sa vodovodne mreže Todoroviću je usmeno saopštena i sprovedena uz asistenciju policije, a kao razlog su navedeni neizmireni računi i zatrpano sklonište za vodomer.

- Todorović nije plaćao vodu četiri godine, od kada mi postojimo kao preduzeće. Račun je izmirio neposredno pre intervencije, ali je i uklonio vodomer, premostio cevi i zatrpao šaht. Na upozorenja komunalne inspekcije nije reagovao, pa smo ga na osnovu Odluke o vodosnadbevanju SO Grocka isključili zbog neovlašćenog korišćenja vode - kaže Dragoljub Jovanović, direktor "Vodovoda i kanalizacije".

Sudsko rešenje od 11. jula demantuje reči direktora Jovanovića, i nalaže da tuženo javno preduzeće, najkasnije u roku od 24 časa počne sa isporukom vode. I pored pretnje prinudnog izvršenja i činjenice da eventualna žalba ne odlaže odluku suda, nadležni iz "Vodovoda" do danas nisu počeli sa isporukom vode.

- Dobio sam pismeno obrazloženje da i pored sudskog rešenja, neće početi sa isporukom vode, jer nemaju tehničkih mogućnosti - kaže Miroslav Todorović. Naplatili su mi račun za korišćenje vode u maju i junu, bez obzira što su mi 14. juna isekli vodovodnu cev. Juče sam dobio i rešenje o izvršnosti, što me uverava da je pravosuđe izvan domena lokalnih moćnika.

Todorović je uveren da su njegovi problemi sa snabdevanjem vodom nastali, jer je, kao član SPO, javno iznosio primedbe na rad predsednika opštine Grocka, Blaža Stojanovića, koji sada koristi komunalne službe kako bi se obračunao sa svojim političkim protivnicima.

Primedbe o manipulacijama javnim preduzećima u političke svrhe predsednik SO Grocka, Blažo Stojanović, odbacuje kao neosnovane i tvrdi da o "slučaju Todorović" ne zna ništa.

S. Č.


vesti po rubrikama

^Beograd

U gradu ima više od 150 nehigijenskih naselja, vlasti još nijedno nisu iselile
Mladi planinari stigli u Beograd
Beogradska rubrika Glasa izabrala najboljeg funkcionera u julu
Kreativna radionica za decu u Narodnom muzeju
Vodovod jači od zakona i sudskog rešenja
Zbog gasifikacije raskopane gradske ulice i prigradska naselja
 


     


FastCounter by LinkExchange