GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Kreativna radionica za decu u Narodnom muzeju

Mališani uzrasta do 12 godina lepo su se zabavljali u kreativnoj radionici koju je proteklog vikenda organizovao Dečji klub Narodnog muzeja u Beogradu. Za poslednji vikend u avgustu zakazano je novo druženje za sve zainteresovane dečake i devojčice. Radionica Dečjeg kluba otvorena je subotom od 12 do 14 sati za decu do 7 godina, a nedeljom u isto vreme za mlade od 8 do 12 godina. Igra, zabava i druženje u radionicama su besplatni.

- Deca ovde crtaju, boje, prave predmete od gline i tako na najbolji način iskazuju svoje prve utiske. Ponekad u radionicama bude i oko 100 mališana, ali su idealne za rad grupe od petnaestak njih. Tokom nedelje, radionice posećuju i deca iz beogradskih vrtića koja, prema rečima vaspitača, dugo posle toga crtaju ono što su kod nas radili. Nama je, upravo, ta povratna reakcija najvažnija. Često nam se dešava da deca dolaze ponovo u radionice, iako već znaju šta će ovde da rade - rekla je Elijana Gavrilović, šef odeljenja za edukaciju Narodnog muzeja.

Dečica su imala priliku i da se upoznaju sa materijalom izložbe "Magija ćilibara" koja je već duže vreme postavljena u muzeju. Posle kraćeg predavanja, klinci su zasukali rukave i počeli sa slikanjem, a potom i sa pravljenjem figurica od gline.

- Već drugi put dolazim u radionicu. Volim da bojim i radim sa glinom, ali i da se družim sa decom koja dolaze ovde. Doći ću ponovo u avgustu - kaže devetogodišnja Kristina.

Svakog poslednjeg vikenda u mesecu u Atrijumu Narodnog muzeja biće organizovano i letnje druženje u okviru edukativnih programa koje priređuje Odeljenje za edukaciju.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

U gradu ima više od 150 nehigijenskih naselja, vlasti još nijedno nisu iselile
Mladi planinari stigli u Beograd
Beogradska rubrika Glasa izabrala najboljeg funkcionera u julu
Kreativna radionica za decu u Narodnom muzeju
Vodovod jači od zakona i sudskog rešenja
Zbog gasifikacije raskopane gradske ulice i prigradska naselja
 


     


FastCounter by LinkExchange