GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 31. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Beogradska rubrika Glasa izabrala najboljeg funkcionera u julu

Crvena plaketa za kulturu

Najbolja je Gorica Mojović, pomoćnik gradonačelnika, dok je treći put zaredom najgori član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Dejan Mali i njemu opet sleduje crna plaketa

Taman kad smo odlučili da ovog meseca ne bude pobednika i deljenja crvene i crne plakete, jer je većina gradskih funkcionera odlučila da mesec jul provede odmarajući se, shvatili smo da to ne bi bilo fer prema onima koji su i na julskim tropskim vrućinama radili.

Od trinaest čelnih ljudi grada šest je dobilo sve ocene, dok su se ostali odmarali za "peticu".
Među "skroz" ocenjenim funkcionerima našli su se gradonačelnik grada Nenad Bogdanović, njegova zamenica Radmila Hrustanović, pomoćnik Gorica Mojović, Dušan Bajec, Srđan Jovanović i Dejan Mali.

Sve petice imaju samo Gorica Mojović i Dušan Bajec, pa kako je Bajec već dobio crvenu plaketu ona će za mesec jul u ruke Gorici Mojović.

Pomoćnik gradonačelnika do odličnog uspeha došla je na osnovu ulaganja velikih sredstava u kulturu i kulturne institucije. Čini se, bar na osnovu sredstava koja se odvajaju na papiru, da su ulaganja u kulturu do sada najveća.
Mojovićeva će dobiti crvenu plaketu jer je za uređenje značajnog kulturnog dobra - Beogradske tvrđave - izdvojeno više od 170 miliona dinara. Učestvovala je u organizaciji Bitefa, ali i radila na programu za Belef i svečanosti u čast Nikole Tesle.

Na osnovu njenog zalaganja u Beogradu je održana i prva kulturna manifestacija iz programa saradnje Beograda i Čikaga, ali i organizovano gostovanje dirigenta Filipa Simonsa, umetničkog direktora Američkih muzičkih festivala.

S druge strane, i za "obične smrtnike" izdvojena su sredstva. Građani Rakovice i Sopota imaće prilike da uživaju u svojim sveže uređenim centrima kulture.
Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Dejan Mali pretplaćen je na crnu plaketu. Poslednju jedinicu u mesecu julu dobio je zbog povećanja cene prevoza, iako je samo nekoliko dana pre poskupljenja izjavljivao da cene neće biti promenjene do kraja godine.

Gradonačelnik Nenad Bogdanović "prošao" je sa vrlo dobrim uspehom i prosečnom ocenom 3,8. Na nižu ocenu nego što gradonačelnik obično dobija uticalo je njegovo nekomentarisanje i neobrazlaganje povećanja cena usluga taksi i javnog gradskog prevoza. A bez njegovog potpisa ne može se ništa.

Zamenik gradonačelnika Radmila Hrustanović zaradila je prosečnu ocenu 4,2 zahvaljujući protokolarnom pojavljivanju u javnosti, ali ne i rešavanju problema nehigijenskih naselja.
Član Gradskog veća Srđan Jovanović dobio je prosečnu ocenu 4,6.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

U gradu ima više od 150 nehigijenskih naselja, vlasti još nijedno nisu iselile
Mladi planinari stigli u Beograd
Beogradska rubrika Glasa izabrala najboljeg funkcionera u julu
Kreativna radionica za decu u Narodnom muzeju
Vodovod jači od zakona i sudskog rešenja
Zbog gasifikacije raskopane gradske ulice i prigradska naselja
 


     


FastCounter by LinkExchange