GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 09. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Mirna" dodela frekvencija

Dozvole za emitovanje televizijskog programa nisu dobile dve televizije koje su konkurisale - TV Most Dušana Bajatovića, potpredsednika SPS, i TV Palma, nekada vlasništvo Miodraga Vujovića

BEOGRAD - Završen je i konkurs za dodelu dozvola za emitovanje programa na teritoriji grada Beograda, a dozvole je dobilo šest televizija - Art, Enter, SOS kanal, TV Metropolis, TV Plus i Studio B. Za razliku od konkursa za nacionalne frekvencije, broj onih koji su konkurisali bio je mnogo manji, te je dokumentaciju predalo devet televizija. Kako je jedna od njih bila TV Košava, koja je, zajedno sa Hepi TV, dobila nacionalnu frekvenciju, otpale su samo dve medijske kuće. Tako je ova podela frekvencija prošla prilično mirno, za razliku od dodele nacionalnih frekvencije.

RADIO-FREKVENCIJE

Istovremeno s televizijskim, dodeljene su i dozvole za emitovanje radio-programa. Tako je frekvenciju dobilo 14 radio stanica - Beta plus, Nostaldži, Naksi, MFM, MIP, Pink, Radio Studio B, TRI, Sport FM, TDI, Top FM, Siti radio, Novosti i Pingvin.

ZAPANJENI ZBOG FOKUSA

Demokratska stranka saopštila je da pozdravlja odluku Saveta RRA da ne dodeli dozvolu za emitovanje na području Beograda TV Palmi i TV Most jer su ove televizije bile instrumenti u rukama stranaka bivšeg režima.
- Preko njih se raspirivala mržnja prema političkim neistomišljenicima i vodila najprljavija kampanja protiv demokratskih snaga i demokratskih tekovina u Srbiji, bez poštovanja ikakvih etičkih i profesionalnih kodeksa - piše u saopštenju.
Oni dodaju da ipak zabrinjava činjenica da je frekvenciju dobio Radio Fokus, koji svojim programom krši sve etičke kodekse i u čijem programu se dnevno mogu čuti govor mržnje i otvorene uvrede na račun građana druge nacionalnosti.

- Zadovoljni smo dobijanjem frekvencije pošto smo to dugo čekali. Art televizija je do sad bila televizija koja prati kulturna dešavanja u gradu i koja već 15 godina ima istu i prepoznatljivu programsku šemu. I dalje ćemo imati sličnu koncepciju, uz manje promene - kazala je Mileva Mijatović, direktor marketinga Art TV.

Dimitrije Dragović sa TV Metropolisa takođe je zadovoljan konkursom, ali je rekao da će sad ova televizijska kuća morati da doda gas.

- Moramo da opravdamo to što smo dobili frekvenciju. Tako ćemo sad zaposliti veći broj ljudi i popraviti program. Imaćemo nove emisije. Primer su "Veče sa Dujom" i "Veliki kabare" Zorana Kesića, koje će biti nešto prilično novo. Poboljšaćemo i emisije koje se i sada prikazuju. Tako ćemo uvesti običaj da emisije "Top 10" i "Top 20" idu uživo i da uvek gostuje neki bend koji se nalazi na toj top-listi - najavio je Dragović. Inače, naglašava on, TV Metropolis je dobio pohvalu od Saveta RRA da je jedina televizija koja nije prekršila Zakon o oglašavanju.

Frekvencije su dobile i Studio B, najgledanija beogradska televizijska stanica, kojoj nije dozvoljeno da konkuriše za nacionalnu pokrivenost pošto nije "privatna komercijalna televizija", i SOS kanal, sportska televizija.

Enter TV, inače, ne postoji, ali iza nje je firma "Dijenter", koja je nedavno kupila Televiziju Info 24, nekadašnji.U info. Tako se pretpostavlja da će, u stvari, ova stanica koja nije konkurisala za frekvenciju biti transformisana u Enter TV. Iza Televizije Plus je kompanija "Interspid", koja je ranije povezivana sa Markom Miloševićem. Dozvole za emitovanje televizijskog programa nisu dobile dve televizije koje su konkurisale - TV Most Dušana Bajatovića, potpredsednika SPS-a, i TV Palma, nekad vlasništvo Miodraga Vujovića.

A. I.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Prelomna odluka o prodaji tiražnog dnevnog lista na Agenciji za privredne registre
Batić skuplja potpise građana za vraćanje novca sa Kipra
Oko tri i po hiljade "Zastavinih" radnika hoće akcije firme
Popović traži moratorijum za privatizaciju srpskih firmi na KiM
Gubitak privrede u 2005. - 33,2 milijarde dinara
Neophodno osnivanje novog tela koje će se boriti protiv podmićivanja službenika
Veća sloboda delovanja NVO
Najbolji studenti putuju u Evropu
Dodeljene dozvole za emitovanje programa na teritoriji Beograda
"Mirna" dodela frekvencija
FELJTON : Kosovsko ogledalo (9)