GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 02. 7. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radoljub Kanjevac (35) stradao ispred zgrade u kojoj je stanovao

Žestoki momak ubijen u sačekuši

Kanjevca je sa tri metka iz pištolja upucala za sada nepoznata osoba, a prva policijska saznanja i tragovi na mestu zločina ukazuju da je na mladića pucano iz zasede

NIŠ - Radoljub Kanjevac (35) ubijen je pretprošle noći u 2.45 sati. u dvorištu zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici Božidara Adžije 66 u Nišu. Kanjevca je sa tri metka iz pištolja ubila za sada nepoznata osoba, a prva policijska saznanja i tragovi na mestu zločina ukazuju da je mladić ubijen iz zasede.

Kanjevac, koji je u Nišu važio za žestokog momka, tokom protekle četiri godine preživeo je tri atentata. Međutim, uvek je tvrdio da nema neprijatelja i da ne zna ko stoji iza napada na njega. Ispred zgrade gde se dogodilo ubistvo juče je bila policija, a dva policajca obezbeđivala su oba stana koja su pripadala Kanjevcu. U stanovima nije bilo nikog od rodbine jer, kako saznaje Glas, mladić je živeo sam. NJegova majka i rođaci na mesto ubistva stigli su oko jedanaest sati. Majka je glasno kukala, a rođaci su pokušavali da je smire. Niko od njih nije želeo da komentariše motive zločina.

- Šta da kažemo, klasična sačekuša - kratko je prokomentarisao događaj jedan od rođaka.
Ovu sumnju potvrdili su i tragovi na mestu zločina. U neposrednoj blizini mesta ubistva pronađena je veća količina opušaka, pa se pretpostavlja da je ubica pušio čekajući žrtvu. Kanjevac se do zgrade dovezao svojim "fijat puntom", koji je parkirao u blizini. Kada je prišao zgradi na njega je pucano, a pretpostavlja se da je ubica koristio prigušivač jer komšije tvrde da nisu čula ništa.

NEGIRAO KRIMINAL.

Sam Kanjevac je više puta u medijima izjavljivao da nema veze sa kriminalom. NJegov advokat Ninoslav Jovović, koji ga je tri puta branio od optužbi za imovinske delikte, tvrdi da je njegov klijent nevin jer ga je sva tri puta oslobodio.

- Prozor mi je bio otvoren i to se desilo neposredno ispod mog stana, a ipak ništa nisam čula. Probudila sam se tek kada sam čula policiju. Najpre sam pomislila da je reč o nekakvom hapšenju, tek kasnije sam čula da je ubijen naš komšija. Nisam ga viđala mesecima, kako sam čula dugo je boravio kod majke, pa sam se iznenadila kada sam saznala da je ovde ubijen - kaže komšinica ubijenog mladića.

Niška policija oglasila se šturim saopštenjem, a nadležni nisu želeli da spekulišu sa motivima ubistva. Međutim, ranije pokušaje atentata na Kanjevca, ondašnji načelnik niškog SUP -a Radisav Gvozdenović označio je kao obračun niških kriminalnih klanova. Na Kanjevca je prvi put pucano 15. septembra 2002. godine, u kafiću "Blu", u parku Sveti Sava. Osim Kanjevca, tada su ranjeni i njegov prijatelj Igor Petrović Petra, kao i jedan slučajni prolaznik. Za ovaj zločin osumnjičen je Nenad Petrović, poznatiji kao Peša Bokser, ali je usled nedostatka dokaza oslobođen optužbe.

Iste godine, 24. oktobra, Kanjevac je ponovo na meti atentatora. U ulaz njegove zgrade postavljena je eksplozivna naprava, koja je aktivirana kada je Kanjevac naišao. On je tada zadobio lakše povrede glave, ruku i nogu. Za atentat je osumnjičen Nišlija Milan Šević, koji je kasnije i osuđen na zatvorsku kaznu. Kanjevac je na suđenju tvrdio da Ševića ne poznaje i da ne veruje da je on pokušao da ga ubije, ali se prilikom izlaska iz sudnice njegovom ocu obratio rečima: "Rešićemo mi to na drugačiji način".

Treći put atentat na Kanjevca je izvršen 28. oktobra 2004. godine. Ispod njegovog "golfa 4", koji je bio parkiran u Ulici Nikole Pašića, postavljena je bomba od čije je eksplozije Kanjevac zadobio povrede kukova, zadnjice i nogu. Napadač nije pronađen.

D. K.


vesti po rubrikama

^hronika

Žučne reakcije posle presude Haškog suda ratnom komandantu Srebrenice
Uhapšen direktor "Fonda ineks intereksport"
Ogorčenje radom službi prilikom spasavanja radnika iz bunara
Proglašena krivom, a oslobođena kazne
Uhapšen otpravnik vozova
Radoljub Kanjevac (35) stradao ispred zgrade u kojoj je stanovao