GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 29. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U FK "Zlatar" iz Nove Varoši stasava nova generacija fudbalera

Stopama LJubinka Drulovića

Dobar rad sa mlađim kategorijama već je dao rezultata, a pioniri godišta 1991. i 1992. u protekloj sezoni osvojili su prvo mesto u Okružnoj pionirskoj ligi

NOVA VAROŠ - Posle LJubinka Drulovića, koji je prve fudbalske korake načinio u Novoj Varoši i "Zlataru", a kasnije fudbalsku slavu sticao u "Partizanu", u reprezentaciji SRJ i portugalskom "Portu", posle Todorovića i Zlatka Krdževića, prvotimca "Crvene zvezde", u Novoj Varoši, u FK "Zlatar", stasava nova generacija mladih fudbalera. Dobar rad sa mlađim kategorijama već je dao rezultata, pioniri, godište 1991. i 1992, u protekloj sezoni osvojili su prvo mesto u Okružnoj pionirskoj ligi, a od plasmana u viši rang takmičenja delila ih je samo jedna stepenica, baraž sa ekipom pionira FK "Jedinstvo" iz Užica.

- U fudbalskoj školi koja radi pri klubu trenira između 70 i 80 dečaka uzrasta od osam do 15 godina. Ima dosta talentovane, vredne dece, koja dobro rade, a još važnije od toga jeste da ih naučimo zdravom, sportskom životu. Važno je i da nas klub podržava, da se radi, planira na duže staze, ozbiljno trenira, i to polako daje rezultata - kaže Mićo Ilić, trener mlađih kategorija u FK "Zlatar" u Novoj Varoši.

Potvrda da se u klubu dobro radi stigla je posle poziva četrnaestogodišnjem Nikoli Boranijaševiću da se priključi pionirskoj reprezentaciji Srbije, a Dino Dolmagić (12), Vasilije Janjić (11) i Gvozden Matović (11) već su članovi reprezentacije Zapadne Srbije.

Osim Mića Ilića, sa mlađim kategorijama u klubu rade i Predrag Kovačević i Nenad Konatar, koji je trener golmana.

Za najmlađe fudbalere "Zlatara", od kojih su mnogi na stadionu na Branoševcu, na 1.000 metara nadmorske visine, i prohodali, koji još nemaju ligu u kojoj bi se takmičili, klub redovno organizuje utakmice. Poslednjih sedam dana igrali su protiv užičke "Slobode", protiv vršnjaka iz prijepoljskog "Polimlja", a juče je na Branoševcu, iako je bilo plus 30 i više stepeni, bio pravi mali fudbalski praznik. U goste malim fudbalerima "Zlatara" stigli su vršnjaci iz "Polimlja" iz Prijepolja, bilo je i dobrog fudbala i navijanja, i druženja, u pravom sportskom duhu, koji istinski gaje u gradu pod Zlatarom.

Tekst i foto: Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^Srbija

Da provincija u kulturi Srbije nije slabija od metropole potvrđuje primer Požege
Kriminalistička policija upozorava na povećan broj prekršaja
Izgradnja puteva samodoprinosom i delimično novcem iz opštinskog budžeta
Najzaslužniji za razvoj Lazarevca, povodom dana grada, dobili Vidovdanske nagrade
U FK "Zlatar" iz Nove Varoši stasava nova generacija fudbalera
   
 


     


FastCounter by LinkExchange