GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 24. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ne opada interesovanje za letovanje na Crnogorskom primorju

Puni vozovi i avioni za Crnu Goru

BEOGRAD - Nasuprot nekim očekivanjima, proglašenje nezavisnosti Crne Gore izgleda da nimalo nije smanjilo interesovanje srpskih turista da na jadranskoj obali ove, sada komšijske, države provedu letnji odmor. Štaviše, ako je suditi prema tvrdnjama koje stižu iz "Železnica Srbije" i "Jat ervejza", ova godina će biti jedna od berićetnijih za turističke radnike na crnogorskom primorju.

Tako u "Železnica Srbije" najavljuju da će, iako već sada imaju po četiri polaska dnevno na liniji Beograd - Bar, uskoro početi da, vozovima koji saobraćaju ka Crnoj Gori, priključuju dodatne vagone kako bi izašli u susret svim zahtevima. Ipak, novih polazaka neće biti jer za to nedostaju vozna sredstva.

Pare nedostaju i za remont pruga, "što je ogroman trošak", ali pošto je "bezbednost na prugama prioritet", ŽTP je angažovao 15 novih ophodara, odnosno radnika koji peške obilaze šine i kontrolišu stanje. Kako najavljuju u ovom preduzeću, uskoro će zaposliti još deset takvih radnika, što treba da garantuje viši kvalitet pruge od Beograda do Bara.

Pozitivne prognoze za ovu letnju sezonu imaju i u "Jatu", gde tvrde da je, prema dosadašnjim rezultatima, ova godina daleko bolja od prošle, kada je prolećni štrajk avio-mehaničara omeo da se popune kapaciteti tokom sezone godišnjih odmora. Sada je, kako kažu, situacija potpuno drugačija, pa se očekuje da će ova godina moći da se poredi s nekim od najuspešnijih koje je "Jat" imao do sada, prevozeći putnike za Crnu Goru.

Trenutno se avionima nacionalnog prevoznika svakog dana obavi pet letova za Tivat sa 700 do 800 putnika i još tri za Podgoricu. Ali, kako naglašavaju u "Jatu", kada u julu i avgustu, prema očekivanjima, poraste potražnja za kartama, broj letova će se povećavati "onoliko koliko bude bilo potrebno".

A. D. M.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Vladan Batić i Predrag Đorđević otkrili nove detalje o parama iznetim na Kipar
Ministar privrede Predrag Bubalo ponovio da nemačke kompanije rado ulažu u Srbiju
Završena prijava učenika za upis na državne fakultete
Nacrt zakona predviđa da poslodavci moraju da zaposle tri odsto osoba sa invaliditetom
Učenici osmih razreda juče polagali kvalifikacioni ispit iz matematike
Na Vojnomedicinskoj akademiji izvedena prva "ćelijska terapija" kod kardiohiruških bolesnika
Poslanici Skupštine kasne u izboru državnog revizora

Ne opada interesovanje za letovanje na Crnogorskom primorju
Englezi grade fabriku u Šimanovcima