GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 24. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ministar privrede Predrag Bubalo ponovio da nemačke kompanije rado ulažu u Srbiju

"Dojče telekom" zainteresovan za "Mobi 063"

BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Predrag Bubalo izjavio je juče da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera srpske privrede i da su nemačke kompanije zainteresovane za ulaganje u Srbiju. Bubalo je na konferenciji za novinare u Beogradu posle prvog sastanka Poslovnog saveta Srbije i Nemačke od osamostaljenja Crne Gore rekao da postoje velike mogućnosti za saradnju u oblastima telekomunikacija, infrastrukture i energetike.

- Kada je reč o telekomunikacijama, jedan od najvećih potencijalnih kupaca za kompaniju "Mobi 63" i licencu za drugog mobilnog operatera u Srbiji je "Dojče telekom" - rekao je Bubalo i dodao da je saradnja prepoznata i u "vidu zajedničke realizacije svih projekata na saobraćajnim koridorima 10 i 7". Bubalo je naveo da je u toku obnova Hidroelektrane u Bajinoj Bašti, za koju je nemačka Kreditna banka obezbedila pozajmicu od 30 miliona evra, i dodao da su u toku pregovori između "Jata tehnike" i "Lufthanze" o otvaranju zajedničke akademije za avijaciju.

On je rekao da bi akademija, koji bi bila centar za obuku avijatičara za sve zemlje Balkana, bila smeštena u Beogradu, i da bi tu ideju finansijski podržao Pakt za stabilnost. Državni sekretar Ministarstva privrede i tehnologije Nemačke Joahim Vurmeling rekao je da Srbija ima veliki potencijal i da je Vlada Nemačke spremna da se angažuje kako bi doprinela privrednom napretku celog regiona. On je kazao da bi od velikog značaja bilo da Srbija ukloni sve prepreke kako bi se uskoro nastavili pregovori o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji, prenosi Beta.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Vladan Batić i Predrag Đorđević otkrili nove detalje o parama iznetim na Kipar
Ministar privrede Predrag Bubalo ponovio da nemačke kompanije rado ulažu u Srbiju
Završena prijava učenika za upis na državne fakultete
Nacrt zakona predviđa da poslodavci moraju da zaposle tri odsto osoba sa invaliditetom
Učenici osmih razreda juče polagali kvalifikacioni ispit iz matematike
Na Vojnomedicinskoj akademiji izvedena prva "ćelijska terapija" kod kardiohiruških bolesnika
Poslanici Skupštine kasne u izboru državnog revizora

Ne opada interesovanje za letovanje na Crnogorskom primorju
Englezi grade fabriku u Šimanovcima