GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 21. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novosadski odbor DS-a najavljuje povratak na vlast

Ujedinjene demokrate protiv SRS

Novosadski odbor Demokratske stranke objavio je početak kampanje za naredne lokalne izbore, "kad god oni bili zakazani". Novoizabrano rukovodstvo Gradskog odbora najavljuje da će u borbi za promenu gradske vlasti novosadske demokrate biti u jedinstvenom frontu sa ostalim strankama iz tzv. demokratskog bloka kako se ne bi ponovila "greška sa prethodnih izbora", kada su stranke koje pripadaju ovom bloku nastupale odvojeno.

- Podeljenost između stranaka demokratskog bloka na poslednjim lokalnim izborima je bila velika greška i mi tu grešku ne smemo ponoviti. Odmah započinjemo razgovore s našim kolegama iz drugih opozicionih stranaka, okupljenih u Udruženu novosadsku opoziciju (UNO) kako bismo uspostavili čvršću saradnju i postigli dogovor o zajedničkom delovanju. Najvažniji zadatak UNO-a biće određivanje zajedničkog kandidata za gradonačelnika, koji će na narednim lokalnim izborima pobediti radikalskog kandidata i omogućiti da stranke demokratskog bloka ponovno preuzmu vlast u gradu - izjavio je novi predsednik Gradskog odbora DS-a Igor Pavličić.

Novosadski DS je formirao svoj Izvršni odbor koji će, kako se najavljuje, već od početka funkcionisati kao izborni štab. Najavljeno je takođe da će se novosadski DS ubuduće oslanjati i na ljude izvan stranaka, koji svojim znanjima mogu pomoći demokratski preobražaj našeg društva.

- U demokratskom bloku vidim i DSS . Ako je kandidat DSS-a pobedio na izborima u Bečeju s parolom "zaustavimo radikalizam", ne vidim zbog čega bi se ta stranka u Novom Sadu ponašala suprotno i čvrsto bila u naručju SRS-a - napominje Pavličić.

Tekst i foto: R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Zrenjaninac Darko Krstin došao na ideju da napravi nesvakidašnju prezentaciju
Pretnje i vređanja na groblju nisu mu pokvarili uživanje
Pritvoreni bivši predsednik SO Bečej i njegov prijatelj
Posle tri nedelje novog sistema plaćanja parkinga u Subotici
Novosadski otvoreni univerzitet ironično odgovorio sindikatu
Novosadski odbor DS-a najavljuje povratak na vlast
 


     


FastCounter by LinkExchange