GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 21. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novosadski otvoreni univerzitet ironično odgovorio sindikatu

Našli smo "drugu majku"

Uprava Otvorenog univerziteta tvrdi da su izmene statuta sprovedene po zakonu i interesu ove ustanove, a da se sindikat lažno predstavlja kao osnivač zbog imovinske koristi

Gradsko veće samostalnog sindikata nema osnivačka prava nad Novosadskim otvorenim univerzitetom, tvrde u ovoj ustanovi. Izmene statuta NOU i molba Skupštini grada da te izmene potvrdi kako bi grad preuzeo osnivačka prava sprovedene su po zakonu i u interesu ove ustanove, ističu na Novosadskom otvorenom univerzitetu.

Uprava ove ustanove "sumnjiči" Gradsko veće da se sada lažno predstavlja kao nosilac osnivačkih prava sa ciljem da ostvari imovinsku korist, a da ih interesi zaposlenih i egzistencija ove ustanove uopšte ne zanimaju.

- Pedesetak zaposlenih na NOU već duže vreme traga za svojim "roditeljima" - osnivačima. S minimalnim primanjima, živeći na ivici egzistencije, tražili smo put i način da izađemo iz krize. Ako ste "naša majka", kako se sada predstavljate, nečasno je to što ste nas ostavili tolike godine i što ste nas zaboravili kad nam je bilo najteže - poručuje predsednik Upravnog odbora NOU Darko Kalajdžić.

Reakciju Kalajdžića i Upravnog odbora isprovocirala je najava predsednika Gradskog veća sindikata Drage Đokića da će, zbog jednostranog preuzimanja osnivačkih prava nad NOU od strane grada, sindikat podneti tužbu i tražiti zaštitu svojih interesa.

U sindikatu tvrde da je ova organizacija pravni naslednik nekadašnjeg Sreskog sindikalnog veća, koje je svojevremeno osnovalo Radnički univerzitet "Radivoj Ćirpanov", preteču NOU-a, zbog čega se i dalje smatraju nosiocem osnivačkih prava.

- Sindikat ne želi ništa tuđe, ali je spreman da brani svoja prava i interese u slučaju NOU. Nismo ničija majka, kako ironično poručuju iz Novosadskog otvorenog univerziteta, ali jesmo osnivač, koji je i dalje upisan u registar kod Trgovinskog suda. Tačno je da nismo pomagali NOU, ali je tako samo zato što su oni tražili drugu "majku" u gradskim vlastima. Uostalom, sudski postupak će pokazati ko je u pravu - kaže Đokić.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Zrenjaninac Darko Krstin došao na ideju da napravi nesvakidašnju prezentaciju
Pretnje i vređanja na groblju nisu mu pokvarili uživanje
Pritvoreni bivši predsednik SO Bečej i njegov prijatelj
Posle tri nedelje novog sistema plaćanja parkinga u Subotici
Novosadski otvoreni univerzitet ironično odgovorio sindikatu
Novosadski odbor DS-a najavljuje povratak na vlast
 


     


FastCounter by LinkExchange