GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 21. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle tri nedelje novog sistema plaćanja parkinga u Subotici

Brže, lakše i po zonama

SUBOTICA - Od 1. juna u Subotici je uveden novi zonski način naplate i korišćenja parkinga, po uzoru na Beograd i Novi Sad, i koji se u prve tri nedelje pokazao kao odličan.

- Građani su brzo prihvatili i naučili da putem SMS-a plate parkiranje, a ukoliko nemaju mobilni telefon ili iz nekog drugog razloga ne mogu da to učine, mogu kupiti parking karticu u svakom kiosku - kaže Atila Kikić, direktor JKP "Parking", ocenjujući da je Subotica blagovremeno ušla u ovaj projekat jer još nema takvih problema s parking prostorom kao Novi Sad ili Beograd.

Zonskim načinom naplate i korišćenja parking prostora biće obuhvaćeno oko 1.600 mesta, od 2.100, koliko postoji parking mesta u gradu. Postoje tri zone: prva je centar grada, gde je parkiranje ograničeno na dva sata, druga zona, gde nije ograničeno parkiranje i treća kod pijace Mali Bajmok, takozvanog "buvljaka", gde se plaća parkiranje na dan, a ne na sat kao u prve dve zone.

- Prvih nekoliko dana stizalo nam je stotinak SMS poruka, potom nekoliko stotina, dok sada dobijamo oko 3.000 naplata parkinga ovim putem, plus plaćanje putem kartica. To je daleko iznad broja koji smo mali kada smo naplaćivali parking putem inkasanata - objašnjava Atila Kikić, direktor JKP "Parking".

On kaže da u Subotici nedostaje još oko 1.000 parking mesta, a taj problem će se rešiti građenjem podzemnih i nadzemnih garaža, kapaciteta od 400 do 500 parking mesta, u šta će se uložiti 13 miliona dinara u naredne dve godine.

V. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Zrenjaninac Darko Krstin došao na ideju da napravi nesvakidašnju prezentaciju
Pretnje i vređanja na groblju nisu mu pokvarili uživanje
Pritvoreni bivši predsednik SO Bečej i njegov prijatelj
Posle tri nedelje novog sistema plaćanja parkinga u Subotici
Novosadski otvoreni univerzitet ironično odgovorio sindikatu
Novosadski odbor DS-a najavljuje povratak na vlast
 


     


FastCounter by LinkExchange