GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 21. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pritvoreni bivši predsednik SO Bečej i njegov prijatelj

Policija češlja poslovanje

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave na štetu SO Bečej, osim Đorđa Predina u pritvoru se našao Nandor Tot, direktor OSC Mladost

BEČEJ - Dugogodišnja siva eminencija bečejskog vaterpola Đorđe Predin-Badža (59), bivši predsednik SO Bečej i njegov sugrađanin Nandor Tot (50), direktor OSC Mladost, obreli su se u jednomesečnom pritvoru posle hapšenja i saslušanja kod istražnog sudije Opštinskog suda u Novom Sadu.

NA REFERENDUMU ZGLAJZNUO

Na referendumu za opoziv predsednika opštine Bečej Đorđe Predin je prošle godine izgubio fotelju. Sa te funkcije otišao je kao član PSS-a. Pre nego što će ući u stranku Bogoljuba Karića, bio je član Vuksanovićevog NDS-a.\

Osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave na štetu budžeta SO Bečej. Kako saopštava novosadska policija, terete se da su jula prošle godine sklopili sporazum prema kome je Predin u svojstvu predsednika opštine doneo odluku da se na račun OSC Mladost uplate budžetska sredstva od oko 1,4 miliona dinara. Novac je trebalo da se utroši na rekonstrukciju prostorija zgrade u Bečeju, u Ulici Maršala Tita 7, čiji je nosilac prava korišćenja Gerontološki centar.

Tot je sredstva upotrebio u dogovorene svrhe ali bez znanja i saglasnosti nadležnih u Gerontološkom centru. Policija navodi da su oni bez pravnog osnova prošle i ove godine izdavali apartmane sportistima, pri čemu, novac za boravak i ishranu Tot nije uplaćivao u korist preduzeća na čijem je bio čelu već stavljao u svoj i Predinov džep. Predina policija tereti da je pretprošle godine suprotno zaključku Opštinskog veća delio dopune za mobilne telefone i oštetio budžet za 654.000 dinara dok je prošlog septembra kupio tri ulja na platnu za 76.100 dinara i nezakonito ih prisvojio.

Za nenamensko trošenje budžetskih sredstava u visini od 230.000 dinara Predin se sumnjiči i kada je reč o kupovini veće količine skupocenih vina koja na volšeban način nisu stigla u Opštinu, mada je predsednik potpisao otpremnicu.

S. U.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Zrenjaninac Darko Krstin došao na ideju da napravi nesvakidašnju prezentaciju
Pretnje i vređanja na groblju nisu mu pokvarili uživanje
Pritvoreni bivši predsednik SO Bečej i njegov prijatelj
Posle tri nedelje novog sistema plaćanja parkinga u Subotici
Novosadski otvoreni univerzitet ironično odgovorio sindikatu
Novosadski odbor DS-a najavljuje povratak na vlast
 


     


FastCounter by LinkExchange