GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 07. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle odluke da se vrate isključeni članovi SPS iz Pirota

Razdor među "drugovima"

Okružni odbor SPS-a uputio inicijativu Glavnom odboru stranke da raspusti Opštinski odbor u Pirotu

PIROT - Okružni odbora SPS-a za Pirotski okrug doneo je nedavno jednoglasnu odluku da uputi inicijativu Glavnom odboru stranke da raspusti Opštinski odbor SPS-a u Pirotu i isključi iz članstva predsednika tog odbora SPS-a Dragana Todorovića, dosadašnjeg poslanika u parlamentu državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Predsednik Okružnog odbora Aleksandar Živkovića kaže da je ovakvu odluku Okružni odbor doneo posle odluke Statutarne komisije Glavnog odbora SPS-a, kojom je ukinuta odluka Opštinskog odbora ove stranke o isključenju iz SPS-a Piroćanaca Vidojka Panajotovića, Bogoljuba Tošića, Vladislava Aleksova i Zorana Jovanovića.

Prema rečima Živkovića, Todorović "nastavlja da unosi razdor među socijalistima u Pirotu", dok predsednik pirotskog Odbora SPS-a Dragan Todorović tvrdi "da su izjave bivših članova SPS-a o raskolu u ovom odboru obična laž".

KOALICIJA S RADIKALIMA I NDS-OM

Podsećamo: SPS je posle vanrednih lokalnih izbora u novembru 2003. godine podržala Koaliciju za Pirot, koja je s njima, radikalima i odbornicima Narodne demokratske stranke (NDS) formirala skupštinsku većinu.
Odlukom Opštinskog odbora SPS-a u Pirotu, petoro od sedam odbornika ove partije je nedavno napustilo sednicu opštinske Skupštine, u koju se više neće vraćati jer su nezadovoljni radom lokalne vlasti. U sali su, međutim, ostali Vidojko Panajotović i Zoran Jovanović, koje je pre godinu i po dana iz ove partije isključio pirotski Odbor SPS-a, ali oni to ne priznaju. NJima se sada u formiranje nove grupe priključio i Zvonimir Veljković.

- Opštinski odbor je, protivno Statutu SPS-a i bez ovlašćenja, isključio pomenute članove iz partije. Zbog ponašanja predsednika Opštinskog odbora Dragana Todorovića, koji ne prihvata odluke Statutarne komisije i Glavnog odbora o vraćanju četiri člana SPS-a u Opštinski odbor, kao i zbog odluke da deo Odborničke grupe SPS-a napusti rad SO Pirot, uputili smo inicijativu Glavnom odboru da se Todorović isključi iz SPS-a, a Opštinski odbor raspusti i uvedu privremene mere do izbora novog. Pošto je Todorović član Glavnog odbora, jedino Glavni odbor, kao najviši organ stranke, može da donese takvu odluku - rekao je Živković.

Sastanak i konferencija za novinare Okružnog odbora SPS-a održana je u Skupštini opštine Pirot. Živković je rekao "da je to zbog nekorektnog ponašanja Dragana Todorovića i neuvažavanja viših organa Partije", te da nisu želeli da prave incidente oko preuzimanja ključeva prostorija SPS-a. Živković je izrazio nadu da je to poslednja sednica Okružnog odbora koja se održava van prostorija SPS-a. Vidojko Panajotović, koji je na sednici izabran za sekretara Okružnog odbora, rekao je da su u skupštinskoj sali iz jedne vrste protesta što je jedan broj odbornika SPS-a napustio rad SO Pirot.

- Želimo da pokažemo građanima da je SPS-u mesto u Skupštini i da je deo vlasti u Pirotu - rekao je Panajotović, najavivši da će u radu naredne sednice SO Pirot učestvovati više od pet odbornika SPS-a.

Dragan Todorović naglašava da je pirotski Odbor SPS-a jedinstven, "a da su oni koji tvrde suprotno prodali svoju Partiju zbog privilegija koje su dobili od aktuelne opštinske vlasti."

- Partijski problemi se rešavaju unutar partije a ne na konferencijama za novinare u Skupštini opštine, što je svojevrsna zloupotreba ove institucije, a to čine, kako oni koji drže konferencije, tako i oni koji im to dozvoljavaju - rekao je Todorović.

Dragan Todorović je rekao da je stav odbornika SPS-a da ne učestvuju u radu SO Pirot ispravan jer se lokalna vlast bahato odnosi prema najbitnijim problemima u gradu, problemima radnika i poljoprivrednika, izbegavajući da ih rešava.

- Dve godine smo pokušavali da svojim konstruktivnim radom doprinesemo boljem funkcionisanju lokalne vlasti. U tome nismo uspeli, već smo trpeli kritike. Ne želimo da snosimo odgovornost za loš rad lokalne samouprave - rekao je Todorović.

Tekst i foto: P. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Na Devetom pojedinačnom prvenstvu u preferansu održanom u Negotinu.
Radio-televizija Zaječar od 12. juna počinje s novom letnjom programskom šemom
Presude bivšim direktorima "Hebe" zbog zloupotreba
Učenici 6-3 razreda OŠ "Desanka Maksimović" treniraju sve sportove
Posle odluke da se vrate isključeni članovi SPS iz Pirota
Zbog poslovne politike Zdravstvenog centra u Požarevcu
   


     


FastCounter by LinkExchange