GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 07. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Učenici 6-3 razreda OŠ "Desanka Maksimović" treniraju sve sportove

Devojčice najbolje sportistkinje u regionu

ZAJEČAR - Ženska reprezentacija OŠ "Desanka Maksimović" u Zaječaru ove godine osvojila je sva prva mesta na opštinskim i regionalnim takmičenjima, počevši od odbojke, rukometa, košarke do malog fudbala i atletike. Rezultati sa međuregionalnih takmičenja još uvek nisu poznati ali se nadaju da će tu biti, ako ne prve, a ono među prvima. Reprezentaciju škole čine učenice svih razreda, koje verovali li ne, treniraju sve moguće sportove i učestvuju na svim takmičenjima. Međutim, zanimljivo je da ove devojčice ne treniraju samo u školi već i van nastave u po nekom od gradskih klubova.

- Ovo je stvarno jedna specifična generacija - kaže Dragana Stevanović, profesor fiskulture i golman ženskog Rukometnog kluba Zaječar. - Devojčice posebno vole sport i treniraju i po nekoliko sportova istovremeno. U tome prednjači razred 6-3. To je dobro za njih jer tako stiču drugarstvo, odnos prema zdravom životu i odvikavaju se od loših navika celodnevnog sedenja za kompjuterom ili gubljenja vremena po kafićima. Deca su puna energije i potrebno je da je na što bolji način iskoriste. Sport će im pomoći da postanu pozitivne ličnosti. OŠ "Desanka Maksimović" je po broju učenika najmanja škola u gradu i baš i nema neke uslove za đačke sportske aktivnosti. Fiskulturna sala je veoma mala i zato se svi treninzi odvijaju uglavnom na otvorenom.

- Nažalost, treninzi često zavise od vremenskih uslova - kaže profesorka Stevanović. - Veoma često traže da im dozvolim da i po lošem vremenu budu napolju. Međutim, moram da vodim računa o njihovom zdravlju i zato odlažemo treninge.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Na Devetom pojedinačnom prvenstvu u preferansu održanom u Negotinu.
Radio-televizija Zaječar od 12. juna počinje s novom letnjom programskom šemom
Presude bivšim direktorima "Hebe" zbog zloupotreba
Učenici 6-3 razreda OŠ "Desanka Maksimović" treniraju sve sportove
Posle odluke da se vrate isključeni članovi SPS iz Pirota
Zbog poslovne politike Zdravstvenog centra u Požarevcu
   


     


FastCounter by LinkExchange