GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 07. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radio-televizija Zaječar od 12. juna počinje s novom letnjom programskom šemom

Televizijske emisije i na vlaškom

ZAJEČAR - Radio-televizija Zaječar, čiji signal pokriva teritoriju gotovo čitave Timočke Krajine, od 12. juna krenuće s emitovanjem nove letnje programske šeme iz renoviranog letnjeg studija. Direktor ove medijske kuće Velibor Todorov kaže da će u okviru nove letnje šeme biće emitovane i informativne i emisije drugog sadržaja i na vlaškom, koje su emitovane su na Radio Zaječaru pre 40 godina, a sada je to obnovljeno.

- Ovaj projekt na vlaškom jeziku je odobren od strane Ministarstva kulture, kao i još dva projekta s kojima je naša medijska kuća konkurisala. Radimo na zajedničkom projektu sa Savezom slepih, koji će na Radiju takođe imati svoju emisiju, a kod Evropske agencije za rekonstrukciju smo konkurisali sa projektom koji obuhvata saradnju s televizijom iz Vidina u susednoj Bugarskoj i nevladinom organizacijom "Dečja radost", za koje verujemo da će biti odobreni - nada se Todorov.

Radio-televizija Zaječar, koja je 6. aprila počela pripremu za sprovođenje privatizacije i našla se među prvih 10 lokalnih elektronskih medija koji su pokrenuli ovu inicijativu, prošlog meseca ostvarila je naplaćeni prihod od 1,8 miliona dinara zahvaljujući dobroj organizaciji posla i osposobljenosti zaposlenih za tržišnu utakmicu.

- Ne činimo to zato što ćemo se uskoro naći na prodaji, nego da bismo stali na sopstvene noge, s obzirom na to da su nam iz opštinskog budžeta smanjena sredstva za oko 700.000 dinara i u prošloj i u ovoj godini - objašnjava Todorov. - Shvatili smo da moramo da nađemo nove izvore finansiranja, što smo i učinili, i to se pokazalo kao dobar poslovni potez.

Na Festivalu lokalnih propagandista Srbije Flopsu, održanom u Zrenjaninu, RTZ je dobio četiri zvanične nagrade i jednu koju su im dolelile kolege prisutne na festivalu. Saša Stamenković, Bojan Stevanović, Saša Kostadinović i Vojkan Ilić osvojili su tri televizijska i jedno radijsko priznanje za pravljenje reklama i spotova. Ovim RTZ prestaje da bude puki oglašavač i postaje veoma ozbiljan organizator marketinških promocija.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Na Devetom pojedinačnom prvenstvu u preferansu održanom u Negotinu.
Radio-televizija Zaječar od 12. juna počinje s novom letnjom programskom šemom
Presude bivšim direktorima "Hebe" zbog zloupotreba
Učenici 6-3 razreda OŠ "Desanka Maksimović" treniraju sve sportove
Posle odluke da se vrate isključeni članovi SPS iz Pirota
Zbog poslovne politike Zdravstvenog centra u Požarevcu
   


     


FastCounter by LinkExchange