GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 07. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na Devetom pojedinačnom prvenstvu u preferansu održanom u Negotinu.

Gosti odneli nagrade

Nišlija Goran Dikić prvi, Novosađanin Tihomir Kešelj drugi, a treći Branislav Bulajić, takođe iz Novog Sada

NEGOTIN - Goran Dikić iz Niša postao je po drugi put pobednik ovogodišnjeg, devetog po redu, pojedinačnog otvorenog prvenstva Negotina u preferansu u ovdašnjem Rekreacionom centru Badnjevo.

Dikić, čije će ime ponovo biti upisano na prelazni pehar, uspeo je da na turniru, koji je u spomen na prvog igrača ove igre u Negotinskoj Krajini i čuvenog muškog frizera Milana Vlajića organizovao Preferans klub "Figaro", sakupi 31,4 poena, što je za čitavih pet bodova bilo više od drugoplasiranog.

PRIMAMLJIVA PRIZNANJA

O podizanju kvaliteta turnira govore i znatno više novčane nagrade koje su dodeljene ove godine. Tako je nagrada za prvo mesto iznosila pedeset hiljada dinara, za drugo trideset i pet a za treće dvadeset. Osim prva tri plasirana, još petorica igrača, plasiranih do osmog mesta, dobili su novčane nagrade.

BRUKALICA I FENJER

Osim interesovanja ko će biti pobednik turnira, posebna pažnja se posvećuje i tome ko će "zauzeti" poslednje mesto. Ta čast je ove godine pripala Aleksandru Caranoviću iz Negotina, koji je zaradio "brukalicu" i fenjer.

- Svaka pobeda je izuzetno značajna, a meni je ova pogotovu draga jer sam uspeo da po drugi put pobedim na ovom turniru, koji već postaje prestižan i na kome je sve više kvalitetnih igrača, kako iz Negotina, tako i iz drugih gradova, što je za mene poseban izazov - kaže ovaj 44-godišnji Nišlija, koji za sebe kaže da mu se čini da preferans igra od rođenja, a u šali dodaje da je za domaćine bilo jeftinije da mu odmah predaju pehar u trajno vlasništvo.

Novosađanin Tihomir Kešelj sakupio je 26, 4 poena, što mu je donelo drugo mesto, dok se njegov sugrađanin Branislav Bulajić izborio za treće mesto pošto je sakupio 24,7 poena.

Od domaćih igrača, najbolje plasirani je Radoslav Aranđelović, jedan od legendi ove igre u Negotinu i predsednik Izvršnog odbora kluba "Figaro", koji je sa 23,4 poena osvojio četvrto mesto.
Od četrdeset i pet igrača, koliko se takmičilo na ovogodišnjem turniru, petorica su doputovala iz Beograda, koliko i iz Niša, dok je iz Novog Sada bilo četvorica zaljubljenika u igru sa trideset i dve karte. Iz Petrovca na Mlavi na turniru su učestvovala dvojica igrača, a iz Paraćina, Bora i Brusa po jedan, dok je Negotinaca bilo najviše - ukupno dvadeset i šest.

- Ovaj turnir koji organizujemo je dosad imao najviše učesnika, mada je bilo najava da će učestvovati još desetak igrača sa strane. Za razliku od ranijih godina, uspeli smo, zahvaljujući kotizaciji igrača, ali i sponzorima, da obezbedimo i primamljive nagrade, a imamo najavu da će, našem klubu pomoć pružiti i opština sa deset do petnaest hiljada dinara - kaže Zoran Krčobić, predsednik Organizacionog odbora i Kluba "Figaro", naglašavajući da je zadovoljan što je ove godine uspostavljena i ravnoteža između broja domaćih i igrača sa strane.

Tekst i foto: Ž. D.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Na Devetom pojedinačnom prvenstvu u preferansu održanom u Negotinu.
Radio-televizija Zaječar od 12. juna počinje s novom letnjom programskom šemom
Presude bivšim direktorima "Hebe" zbog zloupotreba
Učenici 6-3 razreda OŠ "Desanka Maksimović" treniraju sve sportove
Posle odluke da se vrate isključeni članovi SPS iz Pirota
Zbog poslovne politike Zdravstvenog centra u Požarevcu
   


     


FastCounter by LinkExchange