GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 02. 6. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Svetska atletska elita u Beogradu

Kit Kolins protiv Džejsona Gardnera, Žana Pintušević-Blok protiv Debi Ferguson, Vjačeslav Voronjin i Viktor Moja.... Ako ste mislili da je u pitanju program jednog od mitinga Zlatne lige, prevarili ste se. Pomenuti asovi svetske "kraljice sportova" i još tridesetak njihovih atletskih kolega posetiće naredne srede Beograd, gde će učestvovati na prvom memorijalnom turniru "Artur Takač".

Ovaj najveći atletski događaj u našoj zemlji, još od Evropskog prvenstva u Beogradu 1962. godine, okupiće više od 156 atletičara, od kojih je čak 35 osvajača zlatnih olimpijskih i svetskih odličja. Imena poput Kita Kolinsa, svetskog rekordera na 100 metara iz Edmontona, Žane Pintušević-Blok, Anijera Garsije, Perdite Felisijen i Vjačeslava Voronjina, dovoljan su povod da stadion Partizana 7. juna od 17.30 do 20 časova bude popunjen do poslednjeg mesta. Pored svetskih asova koji u prestonicu stižu sutra, odmah po završetku mitinga Zlatne lige u Oslu, na mitingu će se predstaviti i domaći, sadašnji i budući asovi.

Dragan Životić, direktor internacionalnog mitinga, najavio je i dolazak jedne superzvezde, ali je njeno ime ostavljeno za ponedeljak.

- Dovoljno je da pogledate spisak učesnika i da shvatite da će Beograd biti centar svetske atletike. Potvrdu će svi moći da vide na Eurosportu jer će direktan prenos ići u više od 100 zemalja. Na najlepši način ćemo prezentovati Beograd i domaću atletiku - rekao je Životić. On je dodao da je za ovu priliku odštampano 28.000 karata, a najveći deo publike činiće osnovci beogradskih škola.
Pobednik na 800 metara dobiće trofej, statuu Artura Takača, a najbolji u svim disciplinama poneće sa sobom trofeje u obliku Beogradskog pobednika.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, atletski miting je dobio i generalnog sponzora - Komercijalnu banku, koja se pridružila velikoj grupi sponzora udruženih u organizovanju ovog sportskog spektakla.

K. J.


vesti po rubrikama

^sport

KK Crvena zvezda ugostila navijača i izgladila nesporazum iz "Pionira"
Milan Gurović, košarkaš "crveno-belih", jedva izdržao provokaciju ratobornog navijača
Naša najbolja teniserka plasirala se u treće kolo Rolan Garosa
Svetska atletska elita u Beogradu