GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 24. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Lipkin "zlatni" glas

PODGORICA - Za nezavisnu državu, na referendumu o državnom statusu Crne Gore, glasalo je 55,5 odsto, ili 230.711 izašlih birača, dok je za zajedniiču državu Srbije i Crne Gore glas dalo 44,5 odsto, odnosno 184.954 birača - saopštio je juče ujutru prve preliminarne rezultate František Lipka, predsednik Republičke referendumske komisije.

Inače, ovo je bio prvi put da je ova komisija saopštila bilo kakve rezultate posle zatvaranja glasačkih mesta 21. maja u devet sati uveče.

Lipka je na konferenciji za novinare rekao da je RRK, morala da interveniše i da umesto Opštinske komisije u Podgorici, koja nije postigla konsenzus o izveštajima sa 37 glasačkih mesta, donese odluku.

- Zbog toga sam morao da iskoristim svoje pravo i upotrebim zlatni glas kako bih presudio - istakao je Lipka. On je dodao da je na tih 37 mesta u Podgorici glasalo 18.267 građana, od kojih se za nezavisnu Crnu Goru izjasnilo 10.297 ili 56,37 odsto, a za zajedničku državu 7.970 birača ili 43,63 odsto.

Lipka je naglasio da RRK još nije dobila nijedan prigovor na tok referendumskog procesa, pa ni zahtev ili pritužbu Bloka za zajedničku državu koji je najavio da će zahtevati ponovno prebrojavanje glasova na svim biračkim mestima.

B. V.


vesti po rubrikama

^politika

Vlada Srbije doživela prvi od tri moguća poraza u ovoj godini
Konačno dobri signali iz Beča
Tadić i Koštunica juče se obratili javnosti povodom referenduma
Unionisti: Najdrastičnija krađa
Lipkin "zlatni" glas
Podela imovine i članstva u međunarodnim organizacijama
Kada će se na zgradi UN na Ist riveru zavijoriti srpska trobojka
Crna Gora je već ostvarila suverenitet u oblasti obrazovanja
iz početka : DRAGOLJUB VUKADINOVIĆ
 


     


FastCounter by LinkExchange