GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kroz Novi Sad na dva točka

Biciklistički savez Vojvodine već sedam godina organizuje međunarodnu juniorsku biciklističku trku pod nazivom "Trofej sajamskih gradova". Prvi deo "Trofeja" održan je u Crnoj Gori, a zahvaljujući odličnoj organizaciji Svetska biciklistička unija (UCI) omogućila je našim takmičarima da se pojave na svetskoj biciklističkoj rang-listi juniora i zauzmu 3. mesto u konkurenciji 18 nacija. "Trofej sajamskih gradova" je jedina međunarodna biciklistička juniorska trka na prostoru Balkana koja je upisana u kalendar UCI, i kao takva obavezna je da primeni sva propisana pravila za organizaciju trke. Ove godine pokrovitelji i domaćini "Trofeja" su gradovi-pobratimi Budva i Novi Sad.

Prva trka u dužini od 104 kilometra održava se danas na relaciji Novi Sad - Iriški Venac. Start trke je predviđen za 15 časova na Trgu slobode, a biciklisti će dalje voziti četiri puta istom trasom: petlja na Mišeluku - Iriški venac - petlja na Mišeluku do povratka na start.

Druga trka održaće se sutra na kružnoj stazi ulicama: Beogradska, Dunavske divizije i Kamenički put. Start i cilj trke su na Petrovaradinskoj tvrđavi kod Gradskog muzeja.

Treća trka je u nedelju od 10 do 13 časova, na kružnoj stazi oko Spensa . Start i cilj trke su kod autobuske stanice u Ulici Maksima Gorkog na strani Spensa.

U vreme trajanja trka, na pomenutim trasama, predviđena je potpuna obustava saobraćaja. Pokrovitelji ovog takmičenja mladih biciklista su: Grad Novi Sad, Uprava za sport i saobraćaj, JP "Zavod za izgradnju grada" i JKP "Put" kao i Hitna pomoć Doma zdravlja Novi Sad.

S. Stanković


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora uspeo da se održi u Superligi
Seoska slava proslavljena uz vatromet i pevanje sa Dadom Topićem
Veći broj požara poslednjih dana u kikindskoj opštini
Sutra počinje 73. međunarodni poljoprivredni sajam
Kroz Novi Sad na dva točka
 


     


FastCounter by LinkExchange