GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sutra počinje 73. međunarodni poljoprivredni sajam

Žito žanju iz kancelarija

Nastupiće više od 2.000 izlagača iz oko 60 zemalja sveta. Posetioce čeka kombajn koji "žanje preko satelita", džinovski traktori i druga mašinerija

Novosadski sajam će od sutra pa do 20. maja biti domaćin najveće sajamske priredbe u jugoistočnoj Evropi - Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji ove godine beleži svoje 73. izdanje. Na ovoj svetskoj smotri agrara nastupiće više od 2.000 izlagača koji će ponuditi proizvode iz oko 60 zemalja sveta. Posetioci sajma imaće priliku da vide najsavremenija dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji, od kombajna sa satelitskim navođenjem preko džinovskih traktora iz "Džon Dirove" štale, do najsavremenijih sejalica i mini motokultivatora. Osim kombajna koji "žanju preko satelita", već po tradiciji veliku pažnju privlače i nacionalne izložbe stoke koje neće izostati ni ove godine i na kojima će biti izložena punokrvna goveda iz Holandije, Nemačke, Švajcarske i drugih po stočarstvu poznatih zemalja.

KOŠTUNICA OTVARA "MASTER"

Premijer Srbije Vojislav Koštunica svečano će otvoriti "Master centar" i 73. međunarodni poljoprivredni sajam. Ceremonija svečanog otvaranja održaće se večeras od 20 časova, a njoj će prisustvovati najznačajnije ličnosti političkog i javnog života u Srbiji.

- Ovogodišnji sajam po mnogo čemu će biti istorijski. Broj izlagača je najveći do sada, a i otvaranje se poklapa sa otvaranjem novog "Master centra", jednog od tri najveća objekta u Novom Sadu. Očekujemo da će u narednih osam dana kroz kapije Novosadskog sajma proći više od 600.000 posetilaca koji će, po svemu sudeći, zaista imati šta da vide. Posebno atraktivan biće marketinški "boj" tri najveće pivare u zemlji koje će svakodnevno na svojim štandovima organizovati niz atraktivnih priredbi - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Bojan Gajić komercijalni direktor Novosadskog sajma, dodajući da je najavljen veliki broj organizovanih poseta iz svih krajeva zemlje. Primera radi iz Kragujevca i Paraćina put Novog Sada naredne nedelje krenuće karavani od po 30 autobusa.

Posetioci sajma imaće priliku i da učestvuju u velikoj
nagradnoj igri, čiji je sponzor kompanija "Res Trejd", a glavna nagrada je traktor "Džon Dir 6020". Ulaznica za sajam predstavlja i kupon koji je potrebno ubaciti u veliki bubanj kod glavnog ulaza. Cene ulaznica za Poljoprivredni sajma su 500 dinara za odrasle, 400 dinara za kolektivne posete (grupe veće od 15 ljudi) i 250 dinara za decu do 12 godina i đake i studente koji organizovano dolaze na Sajam.

N. Ćaćić


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora uspeo da se održi u Superligi
Seoska slava proslavljena uz vatromet i pevanje sa Dadom Topićem
Veći broj požara poslednjih dana u kikindskoj opštini
Sutra počinje 73. međunarodni poljoprivredni sajam
Kroz Novi Sad na dva točka
 


     


FastCounter by LinkExchange