GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Veći broj požara poslednjih dana u kikindskoj opštini

Kokošarnici na tavanima

Do velikih požara dolazi pošto mnogi građani u potkrovljima, gde gaje živinu, imaju neispravne instalacije pa često nastaje kratak spoj

KIKINDA - Prethodnih dana vatrogasci su imali pune ruke posla jer se dogodilo nekoliko požara u kojima su stradala potkrovlja i tavani kuća čiji vlasnici na tim mestima uzgajaju ćuriće i piliće. Da li je posredi neka nova urbana moda ili prilika da se jeftinije dođe do mesa, tek sled događaja je pokazao da su umesto ukusnog zalogaja i jeftinijeg mesa građani dobili reš pečene tavane i krovove. Vatrogasci objašnjavaju da požari izbijaju zato što čitavu noć gore sijalice kako bi sitna živina mogla da uzima vodu i hranu. Požari uglavnom izbijaju u ranim jutarnjim časovima, kada se sijalice ili sklepane instalacije pregreju. Kratak spoj i varnica dovoljni su da vatrena stihija za tili čas sa teškom mukom građenu kuću pretvori u prah i pepeo.

Tako je, pre nekoliko dana, u kući Gorana Tatomirova iz Kikinde zajedno sa potkrovljem izgorelo 30 ćurića i isto toliko pilića. Kako je Glasu rečeno u kikindskom SUP-u, požar je izazvao kratak spoj na električnoj instalaciji, a pričinjena materijalna šteta procenjena je 150.000 dinara. U domu Tatomirove sugrađanke Eve Sabo, takođe u ranim jutarnjim satima, došlo je do požara. Krivac za materijalnu štetu od 90.000 dinara ponovo je bila neispravna instalacija. Mada u policijskom biltenu doduše nije navedeno da je Sabo u potkrovlju gajila živinu, nejasno je zbog čega je tavan bio osvetljen u ranim jutarnjim satima. Kratak spoj na kablu elektroinstalacije ojadio je Petera Tota iz Tornjoša kod Sente. Vatra je zahvatila sobe, kuhinju i tavanicu pričinivši štetu od oko 80.000 dinara. Mnogi građani opredeljuju se da, posle grejne sezone, na tavanima, uglavnom za svoje potrebe, gaje živinu. Serija požara koji su se desili prethodnih dana pokazuje da to nije nimalo preporučljivo.

S. U.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora uspeo da se održi u Superligi
Seoska slava proslavljena uz vatromet i pevanje sa Dadom Topićem
Veći broj požara poslednjih dana u kikindskoj opštini
Sutra počinje 73. međunarodni poljoprivredni sajam
Kroz Novi Sad na dva točka
 


     


FastCounter by LinkExchange