GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Seoska slava proslavljena uz vatromet i pevanje sa Dadom Topićem

CRVENKA - Žitelji Crvenke svečano su obeležili dan seoske slave - 10 maj. Budući da pravoslavni hram u ovom mestu nosi ime Svetog Save, Crvenčani su ovaj datum odabrali za svoju seosku slavu.

Program je bio organizovan tokom celo dana u centru sela i na izletištu "Potok". Počelo je liturgijom, posle čega je osvećen nedavno napravljeni Trg Duška Trifunovića. Slavlje se, zatim, preselilo na izletište "Potok" gde je održana smotra vatrogasaca Vojvodine i takmičenje u kuvanju pasulja.

Tog dana u Crvenku su stigli mnogi gosti iz okoline Vojvodine ali i iz cele Srbije. U 17 sati održan je koncert Željka Samardžića. Ipak, najviše posetilaca privukao je koncert legendarne grupe Tajm, koja je nastupala u originalnom sastavu: Dado Topić, Ratko Divjak i Vedran Božić. Koncert je počeo oko 21 sat i trajao je puna dva sata. Iako je bilo prilično hladno, oko 1.000 ljudi uz burne ovacije pevalo je s Dadom Topićem najveće hitove grupe Tajma.

Nedaleko od bine gorela je velika vatra, gde su se grejali posetioci. Proslava je završena desetominutnim vatrometom nešto pre ponoći. Kao i u poslednjih nekoliko godina u organizaciji Mesne zajednice Crvenka, celodnevni program bio je pravi spektakl. Topiću je ovo treće gostovanje u Crvenki u poslednje tri godine. "U Crvenki se već osećam kao kod kuće jer naša gostovanja ovde su mnogo više od običnih koncerata. Ovde smo stekli mnogo prijatelja i verujem da će Crvenka i ubuduće biti mesto u koje ćemo uvek svraćati", rekao je Topić. On će u Crvenki ponovo gostovati od 22. do 24. juna, ali kao predsednik žirija Festivala rok bendova "Cmok" koji će biti održan u "Potoku".

S. Vučanović


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora uspeo da se održi u Superligi
Seoska slava proslavljena uz vatromet i pevanje sa Dadom Topićem
Veći broj požara poslednjih dana u kikindskoj opštini
Sutra počinje 73. međunarodni poljoprivredni sajam
Kroz Novi Sad na dva točka
 


     


FastCounter by LinkExchange