GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predsednik FS CG posle žučne rasprave napustio IO FS SCG

Sukob Savićevića i Božovića

Ti tonovi i taj sukob datiraju još od utakmice Zeta - Budućnost. Bez obzira što je Savićević napustio salu, Božović je kasnije izuzetno lepo govorio o njemu. Rekao je da se već borio i da bi se opet borio da Dejo bude predsednik FSCG, preneo je Tomislav Karadžić, predsednik FSSCG

Možda i poslednji sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore protekao je u sportskom duhu, iako početak nije nagoveštavao takav rasplet. Naime, predsednik i potpredsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i Radojica Božović, vodili su žučnu dvominutnu raspravu, nakon koje je Genije odlučio da napusti zasedanje.

- Ti tonovi i taj sukob datiraju još od utakmice Zeta - Budućnost. Bez obzira što je Savićević napustio salu, Božović je kasnije izuzetno lepo govorio o njemu. Rekao je da se već borio i da bi se opet borio da Dejo bude predsednik FSCG - preneo je Tomislav Karadžić, predsednik FSSCG.

DIJAMANTSKE LOPTE

Uoči prijateljske utakmice sa Urugvajom, 27. maja, predstavnici FSSCG uručiće tridesetak dijamantskih, zlatnih i srebrnih lopti domaćim fudbalskim legendama. Biće oformljen poseban savet stručnjaka koji će odrediti dobitnike, ali predsednik Karadžić nije bio voljan da otkrije makar nekog od potencijalnih dobitnika.

Nesporazum pomenute dvojice nastao je zbog neodmerenih izjava posle prvenstvene utakmice dva podgorička kluba.

Posle Savićevićevog napuštanja IO, bilo je prisutno 12 članova FSS i šest članova FSCG, postojao je kvorum za rad, pa su sve odluke pravosnažne.

- Bliži se 12. avgust kada nama ističe mandat, a IO je odlučio da inokosnim organima i stručnim službama produži mandate do 28. jula, bez obzira na ishod referenduma, kada će biti održana Skupština - objašnjava Karadžić.

IO FSSCG maksimalno je ocenio minuli rad na ostvarenju tri prioritetna cilja, a to su: plasman reprezentacije na SP, finansijska stabilizacija Saveza i regularnost u prvenstvu. Predsednik je takođe istakao da je očigledno koliko se naša kuća fudbala trudi da uspostavi saradnju sa privrednim subjektima, kroz potpisivanje sponzorskih ugovora.

- Insistirali smo da se pravilnik o licenciranju primeni već od sezone 2006/07, jer nemamo vremena da bi to odlagali. Određena novčana sredstva klubovi će dobiti od UEFA, sa čime je javnost već upoznata, kako bi popravili infrastrukturu.

Predlog FSS o kalendaru takmičenja sa 12 klubova, sa plej-ofom i plej-autom, eventualno će biti usvojen posle referenduma, kada FSCG da konačan odgovor. Ali, jedno je sigurno - prelazni rok će trajati od 19. juna do 31. avgusta.

V. Tomković


vesti po rubrikama

^sport

Naša ambasada u Bukureštu ljuta zbog "memoara" supruge trenera Crvene zvezde
Trener Crvene zvezde na raskrsnici između kvalifikacija za Ligu šampiona i Al Sada
Partizan otpuštanjem Nemca povukao očekivani potez
Đorđe Rakić, napadač OFK Beograda, umalo da bude koban po Zvezdu u finalu Kupa SCG
Predsednik FS CG posle žučne rasprave napustio IO FS SCG
Milioni za reprezentativce
Oduševljeni osvajanjem Kupa UEFA, navijači Sevilje podržali Barselonu protiv Arsenala
Pobedom nad Hemofarmom, Zvezda blizu prvog mesta u B grupi
Ode Tajson u pevače