GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Naša ambasada u Bukureštu ljuta zbog "memoara" supruge trenera Crvene zvezde

Raluka pred zabranom ulaska u SCG

Nije istina da sam rekla o Beogradu ono što su oni napisali. Smatram da je to skandalozno i da je urađeno da se naškodi mom suprugu, jer je tog dana imao važnu utakmicu u finalu kupa SCG, poručila Raluka Zenga

Muž kaže da je prevod falsifikat, a supruga da je njen tekst objavljen da bi neko naudio njenom voljenom... I dok se njih dvoje dogovore, spisateljica rumunskog tabloida "Star", Raluka Zenga, četvrta žena trenera Crvene zvezde Valtera Zenge, mogla bi da dobije zabranu ulaska u SCG zbog svojih memoara u kojima joj "Beograd smrdi", saznaje Glas javnosti.

- Video sam taj članak i prosledićemo ga Ministarstvu inostranih poslova SCG - rekao je za Glas Zoran Popović, ministar-savetnik pri našoj ambasadi u Bukureštu. - Ambasada SCG ne pridaje važnost bulevarskoj štampi poput "Stara", ali smo pisanje Raluke Zenge svakako primetili.

Na pitanje koliko je beogradska štampa ispravno prevela "Ralukine memoare", Popović kaže:

- Instina je. Sve to što piše i u našoj štampi piše i u "Staru". Doduše, ja imam prevedene samo delove tog teksta, nismo stigli sve da prevedemo jer toga ima puno, ali ako bude potrebno prevešćemo sve.

Kako su nam objasnili, ambasada SCG u Bukureštu nema pravo da zabrani izdavanje vize Raluki, ali će upravo zbog toga njeno pisanije biti prosleđeno u MIP SCG, koja ima mogućnost da jednostavnim dopisom našim konzulatima i ambasadama obavesti koji je strani građanin nepoželjan.

- Užas šta je sve napisala. Na takav način, sa toliko mržnje. Beogradska štampa je sve dobro prenela. Mi u ambasadi smo stvarno ljuti, a i zovu nas naši ljudi po ceo dan da nam taj članak prijave - rekla nam je jedna od službenica ambasade SCG u Bukureštu, koja je želela da ostane anonimna, jer nije ovlašćena da daje izjave.

Autentičnost prevoda na srpski osporio je trener Zvezde Valter Zenga, a autor Raluka kaže da je tabloid "Star" zapravo hteo da naudi njenom suprugu.
- Sve što se poslednjih dana piše u vezi sa tim tekstom je čist apsurd. Ne želim da se bavim time što je pisano niti bilo šta da komentarišem. Nije istina da sam rekla o Beogradu ono što su oni napisali. Mnoge stvari su izvučene iz konteksta. Smatram da je to skandalozno i da je urađeno da se naškodi mom suprugu, jer je tog dana imao važnu utakmicu u finalu kupa SCG - rekla je Raluka Zenga.

Urednica tabloida "Star" Kornelija Jonesku ipak tvrdi da je Ralukin tekst autentičan.

- Nije bilo nikakvih prepravki i intervencija na tekstu. Dakle, ništa nije izmišljeno ili dodato i sve su to stavovi supruge mistera Zenge. Za sve što je tu napisano trebalo bi da pitate nju - rekla je Kornelija Jonesku.

P. Roganović


vesti po rubrikama

^sport

Naša ambasada u Bukureštu ljuta zbog "memoara" supruge trenera Crvene zvezde
Trener Crvene zvezde na raskrsnici između kvalifikacija za Ligu šampiona i Al Sada
Partizan otpuštanjem Nemca povukao očekivani potez
Đorđe Rakić, napadač OFK Beograda, umalo da bude koban po Zvezdu u finalu Kupa SCG
Predsednik FS CG posle žučne rasprave napustio IO FS SCG
Milioni za reprezentativce
Oduševljeni osvajanjem Kupa UEFA, navijači Sevilje podržali Barselonu protiv Arsenala
Pobedom nad Hemofarmom, Zvezda blizu prvog mesta u B grupi
Ode Tajson u pevače