GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 5. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Kragujevački "Ekoterm" dobio prestižno priznanje zbog kotlova za grejanje po uzoru na ruske podmornice

NASA i CIA ne skidaju im se sa sajta

Našli se u grupaciji najeminentnijih svetskih korporacija, među kojima su "Koka-Kola", "Gloster marketing", "K-mart", hoteli "Šeraton", "Zeta", "Teka"...

Inicijativa poslovnog usmerenja B. I. D. (Busines Initiative Direction) dodelila je kragujevačkoj firmi "Ekoterm" "Platinsku zvezdu" za rezultate postignute u 2005. godini u oblasti menadžmenta, kvaliteta, organizacije i tehničkog rešenja u proizvodnji i prodaji specijalnih elektrokotlova za centralno grejanje. Nenad Jovanović, vlasnik kragujevačke kompanije, na putu je za SAD, a "Platinska zvezda" biće mu uručena na ceremoniji koja se održava u NJujorku 13. i 14. maja.

Ma kako zvučalo neverovatno, kragujevački "Ekoterm" se našao u grupaciji najeminentnijih svetskih korporacija među kojima su "Koka-Kola", "Gloster marketing", "K-mart", hoteli "Šeraton", "Zeta", "Teka"... U užoj konkurenciji bilo je 9.500 kompanija iz sveta.

Članice Inicijative poslovnog usmerenja B. I. D, čija su sedišta u Madridu, Parizu, NJujorku i Ženevi, jesu 166 zemalja sveta. Naša zemlja, a ni bivša SFRJ, nikada nije bila članica B. I. D, niti je ijedna kompanija sa područja Balkana dobila slično priznanje.
- Za sve su krivi specijalni kotlovi "vulkan 3F", rađeni po uzoru i usavršavanju monofaznih kotlova sa ruskih podmornica. U početku smo uvozili i sklapali originalne monofazne kotlove koji se koriste na ruskim podmornicama i brodovima. Kasnije smo, u našem razvojnom centru, razvili potpuno nov proizvod "ulkan 3 "F, trofazni kotao sa mnogo boljim rešenjima i iskorišćenjem električne energije - kaže vlasnik "Ekoterma".

Zbog načina na koji vrši predaju elektroenergije molekulima vode, "vulkan 3F" je ubedljivo najekonomičniji u stepenu iskorišćenosti električne energije. Ta iskorišćenost je 98,2 do sto odsto, a jedna od običnih karakteristika jeste da ne postoji mogućnost kvara kotla i izuzetno je malih dimenzija.
Koliko je proizvod trofaznih kotlova, za koji su zainteresovani moćni distributeri sveta, zanimljiv, govori podatak da je švajcarska vlada ovlašćenom distributeru dostavila podatke o potrošnji električne energije, a studijom koja je zatim urađena utvrđeno je da bi primenom trofaznih kotlova u grejanju stambenih objekata uštedeli se 45 odsto ukupne potrošnje električne energije. Uložena sredstva opravdali bi se i iskoristli za osam meseci.

- NASA i CIA ne skidaju mi se sa sajta - kaže Jovanović.

B. Kuljanin, Foto: M. Milivojević


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

"Ravnogorski kuvar" Milijana Stojanića promovisan u Kosjeriću
Prve srpske čirlidersice iz kluba "Markoni" obeležile deset godina postojanja i navijanja
Kragujevački "Ekoterm" dobio prestižno priznanje zbog kotlova za grejanje po uzoru na ruske podmornice